Egy darabot a szívemből – Folytatódott a Nyáresték


2016-08-17 11:40:32  | cikk: Babos Petra  | 


Egy darabot a szívemből – Folytatódott a Nyáresték főképe
Charlie fergeteges hangulatú koncertje és a népszerű Dzsungel könyve után tovább folytatódott a Nyáresték rendezvénysorozata, az Egy darabot a szívemből című musicallal. Az Esterházy-kastély udvarán rendezett programra szinte megtelt a lelátó a Máté Péter dalok és a musical szerelmeseivel. A Pannon Várszínház előadását Vándorfi László rendezte, a Máté Péter - S. Nagy István szerzőpáros feledhetetlen slágerei ezúttal is nagy sikert hoztak.
Remek színészek, kiváló előadás
A 60-as évek végének Magyarországán, a korabeli Budapesten egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túl van, vágyódnak az ottani szabadságra. A társaság vezéralakjai, Tomi és Robi különböző utakon indulnak el. Egyik végül a „szabadságot választja”, másikuk pedig „kalandvágyból itthon marad”. A történet a kapcsolatokról, szerelemről, szerelemvágyódásról, szabadságról, jövőképről és elvágyódásról szól, emellett végig a fiatalság fékezhetetlen humora, pörgős életritmusa, hétköznapi örömei és nagy álmodozásai sugározzák a derűt, az élet igenlését és a reményt.
Egy jellegzetes magyar történetet kanyarítottak a jól ismert számok köré, amelyek szövege így új jelentést kapott.
Johnnybá, avagy Gazdag Tibor a fiatalok istápolója a darabban. Egy háttérben álló, idősebb figura, aki megosztja az ifjúsággal az élettapasztalatait. Ő a lemezkölcsönző tulajdonosa is, a zenei király, aki az akkori legújabb külföldi zenéket mutatja be a gyereknek.
Johnnybá, vagyis Gazdag Tibor
Kovács Ágnes Magdolna az édesanya szerepét játssza a darabban. Mint mondta, az anya kettős szereposztású. Ő 32 éves, s nincs gyermeke, tehát egészen máshogy látja a helyzetet.
 -Menni vagy maradni. A téma a mai világban is rendkívül aktuális, hiszen nem tudni, hogy az a jó, ha engedjük a fiatalokat külföldre vagy itthon tartjuk a biztonságban, viszont lehet, hogy így a nagy lehetőség elmegy előttünk. Én úgy gondolom, menni kell. Hagyni kell a gyereket.
Én a szerepem szerint is azt játszom, hogy engedem elmenni – mondta Kovács Ágnes Magdolna, aki hozzáfűzte, ő Máté Péter slágerein nőtt fel, amit nagyon szeretett, kívülről tudta a dalszövegeket.
Szente Árpád Csaba Robi szerepét kapta. A fiatalember elmondta, a szerepe szerint az itthon maradás, mint önmegvalósítási cél, megtörténhet itt, Magyarországon, nem kell külföldre menni ahhoz, hogy itthon is megtalálja és megvalósítsa valaki önmagát.
-Én erdélyi származású vagyok, 1990-ben jöttek át a szüleim Magyarországra. Igazából bennem volt, hogy vajon átmenjek én is, hol folytassam az életem és végül úgy döntöttem, itt jó, maradok. Ebből a szempontból nekem könnyű dolgom volt, ezt a fajta érzelemvilágot tökéletesen bele tudtam helyezni a szerepembe, így Robi gondolatmenetével azonosulni tudtam – mondta.
Egy darabot a szívemből...
A jól ismert slágerek hallatán a közönség tapsolt, s együtt énekelt a színészekkel.
A Nyáresték rendezvénysorozat pénteken, augusztus 19-én folytatódik, ekkor Álmos legendáját láthatja a nagyérdemű a Sopron Balett tolmácsolásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!