A hosszú élet titka a munkában rejlik - 90 éves Sági Istvánné


2016-08-16 10:53:30  | cikk: Babos Petra  | 


A hosszú élet titka a munkában rejlik - 90 éves Sági Istvánné főképe
1926. augusztus 14-én született Pálházán Sági Istvánné. Születésnapja alkalmából köszöntötte őt Unger Tamás alpolgármester tegnap délután, aki a város nevében virágcsokorral üdvözölte és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át a születésnaposnak.
A családban hatan voltak testvérek, Irénke néni a legidősebb, még négy testvére él, akik 88, 84, 82 évesek. 12 éves kora óta a gazdaságban dolgozott, majd a húsgyárban és a textilgyárban, ahonnan nyugdíjba ment. Mindezek mellett sokat segített a szüleinek, akik a gazdagságban dolgoztak, valamint örömmel varrt. 1947-ben férjhez ment, majd 1957-ben született meg egyetlen fiúk, István.
Felelevenítette a háború idejét, azt, hogy akkor a sok nélkülözés és nincstelenség mellett is szeretetben éltek. Elmondta, hogy a legszebb éveiben voltak a riadóztatások, az elsötétítések.
Több generáció élt együtt, s ekkor meg kellett tanulnia főzni, valamint az összes női munkát a nagyanyjától. Mindent otthon készítettek el, nem lehetett sok dolgot a boltban megvenni. Akkoriban szinte Amerikának számított, hogy lehetett tésztát is vásárolni az üzletben s nem nekik kellett gyúrni. Irénke néni szerint a mai fiatalok ki sem bírnák azt a nehéz, embert próbáló időszakot.
Az idős néninek egy fia és két gyönyörű unokája van. Férjét 54 év boldog házasság után veszítette el.
Sági Istvánné jó egészségnek örvend, ellátja saját magát, főz, és néha kertészkedik is.
Azt mondja, szerinte a hosszú élet titka a munkában rejlik.
Irénke néni szabadidejében szívesen olvas, rejtvényt fejt, és régi filmeket is örömmel néz a tévében.
Kilencvenedik születésnapját a hétvégén ünnepelték együtt, családi körben.
Isten éltesse, Irénke néni!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!