Pónilovaglás és mazsorett – Sokan érdeklődtek a nyári táborok iránt


2016-08-12 11:28:14  | cikk: Babos Petra  | 


Pónilovaglás és mazsorett – Sokan érdeklődtek a nyári táborok iránt főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az idei évben négy turnusban szervezett nyári tábort az általános iskolások részére. Az első két turnus az iskola befejezése után, a vakáció elején rögtön lezajlott, ekkor lovastornára és kézműves táborba invitálták a gyerekeket. Az augusztusi táborban az első héten pónilovaglásra jelentkezhettek a gyerekek, míg a második héten elindult a mazsorett foglalkozás. A nyári alkotótáborokban hetente 35 gyermek vett részt.
A csoportfoglalkozások délelőttönként zajlottak a szakmai vezetők közreműködésével,  délután pedig alternatív programokkal készültek a táborozókat. A legnépszerűbb a strand volt, de a víztorony-látogatás, a Kékfestő Múzeumban a kézműveskedés és az Esterházy-kastély LEGO birodalma is tetszett a gyerekeknek. Az egy napos kirándulás sem maradhatott el – tudtuk meg Müller Orsolya kulturális szervezőtől.
A színházépületben a mazsorett táborban 16 kisgyermek vett részt, akiket Végh Adrienn, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportjának vezetője segített a mazsorettek világának megismerésében.
Végh Adrienn elmondta, nagy öröm számára, hogy sokan érdeklődtek a tábor iránt.
A gyerekek megtanultak a mazsorett pálcával bánni, kipróbálták a pomponokat és színes esernyőkkel is dolgoztak az öt nap során. Beszélgettek a helyes táplálkozásról, a friss levegő fontosságáról, a mozgás öröméről, a barátságról és az emberi kapcsolatokról is. A gyerekek sokat mozogtak, figyelve a helyes testtartásra és a légzésre. Természetesen a szép, csillogó mazsorett ruhákat is felvették, ami nagy élmény volt számukra.
A mazsorett táborban 16 kisgyermek vett részt
-Én a francia modellt oktatom, a fúvószenekarok előtt menetelő lányok mozgását. Nagyon elégedett vagyok a táborozóimmal, hiszen sokat tanultak az egy hét alatt. Sok kisgyermek már jár valahová táncolni, s örömmel várom a Gyémántvirág Mazsorett Csoportba is az érdeklődőket, amely ősztől indul majd a JMSZK kisközösségeként – mondta a tábor vezetője.
Sipőcz Borbála már október óta mazsorettezik, mivel mindig nagyon tetszett neki ez a mozgásforma. Bori szerint a szívből jövő mazsorett tökéletesen kikapcsolja és pihenteti, ám emellett sok türelmet kíván egy-egy gyakorlat megtanulása, azonban megéri, hiszen csodás tánc.
Stenger Boglárka és Fejes Lili szerint nagyon jól sikerült a tábor, ők négyen a barátnőikkel egy külön koreográfiát is készítettek. Számukra a botforgatás nem volt könnyű, de két nap alatt megtanulták, s remélik, majd a későbbiekben folytathatják ezt a mozgásformát. A lányok szeretnek mazsorettezni, szerintük jót tesz a tartásuknak, s persze sok barátjuk is lett a tábor ideje alatt.
A táborozók között nagy népszerűségnek örvendett a Halász póniudvarban szervezett pónilovas tábor, ahol a Halász család foglakozik a gyerekekkel. Halászné Kapcsándi Szilvia táborvezetőtől megtudtuk, az öt nap során nemcsak lovagoltak, hanem megtanulták a helyes lótartás szabályait is a táborozók. Reggel először mindig csutakoltak, kitisztították a patákat, megfésülték, majd felnyergelték a pónikat, mielőtt kivitték őket. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek megtanulják a felelős állattartást, s szeressék a lovakat, bátran simogassák meg őket.
A bátrabbak ügettek is
A gyerekek tehát nagyon jól érezték magukat a festői környezetben lévő póniudvarban, ahol kutyák, tengerimalacok, madarak, csüngőhasú malacok és két őzike várta a táborozókat nap mint nap.
Földing Milán már hetedik éve rendszeres visszatérője a pónitábornak. A fiatal fiú rendkívül szereti az állatokat, főként a kutyákat és a lovakat. Milán elmesélte, a pónik nagyon népszerűek voltak, mindig fel kellett iratkozni, hogy ki melyikkel mehet. Neki kedvence Tubi volt, mert ő egy barátságos, jámbor jószág, ám Mirza, Szelli és Karamell is igazán a szívéhez nőttek.
A tábor pénteken zárul, ekkor a Bodzás Vendégházba látogatnak, ahol a sajt- és a gyógynövényes tea készítés fortélyaival ismerkednek meg a gyerekek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!