Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában


2016-08-10 21:09:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában főképe
A 2016/2017-es labdarúgó idény első tétmérkőzését az országos Magyar Kupában játszotta a Perutz FC. Marton Miklós tanítványai nem épp szurkolóbarát időjárási körülmények között – szakadó esőben és 15 fokban – Csetény alakulatát látták vendégül. Egyik csapat sem a legerősebb összeállításában lépett a körülbelül 50 fős nézőközönség elé, a sárga-kékeknél viszont ott volt a kezdőben a két friss igazolás – Szép Dániel és Udvardi Márk – a vendéglátók a Nagy Z. – Barcsa, Orovecz, Erdősi, Györkös Z. – Lőke, Udvardi, Iványi, Györkös B., Szép – Ughy 11-el kezdtek. Nem kellett sokat várni az első lehetőségre, az ötödik percben Szép húzta meg a bal oldalon a labdát, középre adásáról centikkel maradt le Udvardi. Negyed óra elteltével Orovecz kínálta meg messziről egy kellemetlen lövéssel Valler kapust, a hálóőrről kijött ugyan a labda, de a védők szögletre tisztáztak a kapu elől. A sarokrúgásból megszerezte a vezetést a Perutz, Udvardi szögletét a hosszún érkező Szép lőtte védhetetlenül a kapuba 1-0. A félidő derekán jött a második pápai gól, Iványi szabadrúgását Barcsa bólintotta a kapuba 2-0. Fél óra játék után Orovecz ívelte a védők mögé a labdát, melyet a végig motiváltan játszó Ughy kanalazott középre, Udvardi ollózós lövése azonban leperdült a szélső lábáról, így is 2-0-s magabiztos vezetés tudatában vonultak pihenőre a felek, a csetényieknek 45 perc alatt nem volt kaput eltaláló lövése. Fordulás után megint a mieink léptek fel kezdeményezőleg, Udvardi Iványi labdáját tűzte rá, a kapus bravúrral hárított. Ezután szögletet végezhetett el a Perutz, a beívelést Györkös Bence fejelte a kapuba 3-0. Ezt követően sokáig semmi nem történt, az utolsó tíz percben aztán újabb két hazai gól következett, a 80. percben egy szép összjáték után Iványi leheletfinom mozdulattal emelt át a kapus felett 4-0. Az 5-0-s hazai továbbjutás a 86. percben alakult ki, a csereként beállt Venczel Zoltán lépett ki a leshatáron, a kapussal szemben a lövés helyett a passzt választotta, a bal oldalon érkező Györkös Zoltánnak öt méterről így nem volt nehéz dolga. A Magyar Kupa második fordulójában a Perutz FC teljesen megérdemelt győzelmet aratott, az új igazolások és a fiatalok bemutatkozása remekül sikerült, így vasárnap bizakodóan várhatjuk a bajnoki nyitányt. Marton Miklós is maradéktalanul elégedett volt, ugyanakkor hangsúlyozta, a bajnoki már teljesen más összecsapás lesz.
- Sima mérkőzés volt, végig uraltuk a játékot, bár az ellenfél sem a legerősebb összeállításában lépett pályára. A pontrúgásaink nagyon ültek, jó százalékban értékesítettük őket. Volt fantázia a játékunkban, az újoncok és a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak, hétvégén természetesen nehezebb meccsre számítok.

Perutz FC – Csetény 5-0 (2-0) Gsz.: Szép, Barcsa, Györkös B., Iványi, Györkös Z.

Perutz FC: Nagy Z. – Barcsa, Orovecz, Erdősi, Györkös Z. – Lőke, Udvardi (’77 Mogyorósi), Iványi, Györkös B., Szép (’58 Hornyacsek) – Ughy (’73 Venczel)

A Perutz következő ellenfelét augusztus 12-én sorsolják ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!