Pénzjutalom a szatírfogó rendőröknek


2016-08-10 11:18:06  | cikk: HuHa  | 


Pénzjutalom a szatírfogó rendőröknek főképe
Pénzjutalommal ismerte el Áldozó Tamás polgármester annak a két pápai rendőrnek a kiemelkedő munkáját, akik pénteken elfogták a Várkertben a szexuális bűncselekményt elkövető férfit. A városvezető tegnap mondott köszönetet Sallai Róbert rendőr főtörzsőrmesternek és Somogyi Péter címzetes rendőr törzsőrmesternek, akik bilincsbe verve állították elő a gyanúsítottat.

A polgármester emlékeztetett, nem ez az első alkalom, hogy jutalmat adhat rendőröknek nem mindennapi teljesítményükért.
-A város polgármestereként fontosnak tartom, hogy a rendkívüli teljesítményt külön elismerés kövesse. Ezek olyan esetben fordulhatnak elő, amikor a helyi közvéleményt felkavaró, megrázó, a helyiek biztonságérzetét veszélyeztető ügyeket sikerül megoldani. Remélem, hogy a pénteki elfogással egy ilyen ügynek a végére sikerült pontot tenni, hiszen kevés aljasabb bűncselekmény képzelhető el, mint az, hogy ifjú hölgyek sérelmére követnek el szexuális jellegű cselekményeket – fogalmazott, hozzátéve, bízik abban, hogy ezután helyreáll a nyugalom, hiszen a város akkor élhető, ha ott biztonságban érzik magukat az emberek és biztonságban tudhatják családtagjaikat is.

Áldozó Tamás a köszönet szavai után pénzjutalmat adott át az elfogásban oroszlánrészt vállaló két rendőrnek és azt kívánta, ne legyen ilyen ügyekkel dolguk a jövőben a pápai rendőröknek.

Köszönet és pénzjutalom a szatírfogó rendőröknek Áldozó Tamás polgármestertől

Sallai Róbert rendőr főtörzsőrmester érdeklődésünkre elmondta, pénteken nem sokkal dél után a városban tejesítettek gépkocsizó szolgálatot, amikor rádión kapták az értesítést a bűncselekményről azoktól a kollégáktól, akik a Szent István út felől közelítették meg a helyszínt a bejelentést követően. Rögtön a Várkerthez hajtottak, és a kapott információk alapján a parkban megtalálták a keresett személyt. Igazoltatták, átvizsgálták a ruházatát, amelyben egy kést találtak. A főtörzsőrmester szerint a férfi zavart volt, nem tudott válaszolni a kérdésekre, vélhetően a rendőrök gyors és váratlan megjelenése lepte meg. Somogyi Péter címzetes rendőr törzsőrmester úgy fogalmazott, azonnal a helyszínre mentek a bejelentés hallatán és a kollégáktól kapott személyleírás alapján, a bűncselekmény helyszínétől pár száz méterre bukkantak a férfire. A fiatal rendőr hozzátette, a gyanúsított erősen izzadt, arca kipirult, láthatóan ideges volt az igazoltatáskor. Megbilincselték és előállították a kapitányságra.
A két rendőr megköszönte az elismerést, mint mondták, hasonló jellegű beavatkozást igénylő feladatuk még nem volt, de nagyon örültek, hogy sikerült elfogniuk a szatírt.

Somogyi Péter címzetes rendőr törzsőrmester átveszi a jutalmat

A jutalomátadáson részt vett Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője és dr. Varga Balázs, a helyi kapitányság vezető-helyettese is. A veszprémi rendőr alezredes a VMRFK hatáskörébe vont bűncselekményről elmondta, pénteken nem sokkal dél után a Várkertben egy férfi késsel próbált rákényszeríteni egy fiatal nőt arra, hogy orálisan kielégítse. Az áldoztatnak sikerült elmenekülnie és a járókelőktől kért segítséget, akik értesítették a rendőrséget, így néhány percen belül sikerült elfogni a gyanúsítottat.

Baráth Attila alezredes (balra) tájékoztatott a bűncselekmény részleteiről

A bűnügyi osztályvezető hozzátette, egy áprilisi hasonló eset miatt már folyt eljárás a VMRFK-n, és a nyomozás jelenlegi állása szerint mindkét bűncselekményt a most elfogott férfi követte el. A korábbi szexuális jellegű bűncselekményekkel kapcsolatban az alezredes nem bocsátkozott feltételezésekbe, de hangsúlyozta, azokat is vizsgálják az ügy kapcsán. Az elkövető egyébként egy Pápa környéki 24 éves férfi, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, és akit tettéért 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!