A tókertiek mulatsága


2016-08-07 13:59:24  | cikk: Babos Petra  | 


A tókertiek mulatsága főképe
A szeles, borongós, kissé hűvös idő sem tántorította vissza azt a 11 lelkes csapatot, akik fakanalat ragadtak, s ízletesebbnél ízletesebb ételeket készítettek a tegnapi, III. Tókerti Városrészi Napon, megmutatva ezzel gasztronómiai tudásukat. A kukták rendkívül változatos ételkínálatot vonultattak fel, hiszen volt, aki hagyományos pörköltet vagy babgulyást készített, de volt slambuc és más, különleges, titkos recepttel készült étel is. Természetesen a pálinkáspoharak is körbejártak a csapatok között, megalapozva ezzel jó a hangulatot.
A főzőcsapatok között volt többek között a Tókerti Óvoda, a nyugdíjas egyesület, a Szent Benedek Plébánia, a tűzoltóság, az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye, az önkormányzat, a Fidelitas és néhány helyi csapat is.
A Szent Benedek Plébánia csapata slambucot készített
A Második utca Bt. tavaly az első helyezést érte el a megmérettetésen. Idén ismét úgy döntött a baráti-szomszédi társaság, hogy fakanalat ragad, s csülkös babagulyást készítettek, szívüket-lelküket belefőzve, ami az étel különlegességét adta. A csapat vezetője, Schlechtné Kósi Ildikó elmondta, az előkészületekből mindenki jócskán kivette a részét, sütöttek pogácsát és finom zsíros kenyérrel is kínálták az érdeklődőket. A csapat nagyon figyelt a harmóniára is, így jellegzetes pápai kékfestős terítővel, és egyéb kiegészítőkkel megterített asztalon kékszínű, kézműves cserépedényekből kínálták az ízletes étket.
A Tókerti Betyárok baráti társaság összefogásként segítette a Nátuskerti Óvodát csülök pörkölt főztükkel. A jól összeszokott hat fős csapat hetente összejár, s kerti partikat tartanak.
Horváthné Végh Judit elmondta, a főzésből a férfiak vették ki a részüket, míg a nők a díszítést vállalták.
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete minden városrészi napon jelen van, s főz, általában pörköltet. Mint mondták, nagyon szívesen főznek, s mivel jótékonysági a verseny, fontosnak is tartják, hogy támogathassák az óvodát, ezáltal az apróságokat, unokáikat. A Tókerti Csánkos Csacsogós Csicsergő Csapata csicsergős csacsogós csánkos pörköltet, míg a PVÖ ESZI csapata a Karib-tenger hangulatát idézték ízléses gyümölcskosaraikkal és vidám tengerész díszítésükkel, öltözékükkel.
A három tagból - Korpics Istvánné, Rózsás Tiborné és Horváthné Geschitz Bernadett – álló zsűrinek bizony nem volt könnyű feladata, mire eldöntötte, ki is készítette a legfinomabbat, figyelembe véve az ízek mellett a terítést is.
A győztes ezúttal a pápai nyugdíjas egyesület csapata lett
A főzőversenyt a nyugdíjas egyesület csapata nyerte, a második helyen az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézetének csapata, harmadik helyen pedig Fekete Lyuk csapat végzett. Mire valamennyi bogrács kiürült, 173.680 forint gyűlt össze a Nátuskerti Óvoda számára.
Horváthné Végh Judit tagóvoda-vezető elmondta, nagy öröm számukra, hogy az idén a Nátuskerti Óvodát támogatták a főzőcsapatok. A befolyt összegből fejlesztő eszközöket és játékokat vásárolnának, amivel az apróságok tevékenységeit színesíthetik.
Délután aztán a gyermekeké volt a főszerep a városrészen, pónikocsikázhattak, urgálóvárazhattak és kézműveskedhettek a Nátuskerti Óvoda óvodapedagógusainak közreműködésével. A jó hangulatú délután során színpadra léptek az Tókerti Óvoda apróságai zenés-táncos műsorukkal, majd T. Horváth József interaktív zenei utazásra hívta a gyerekeket.
Császár Endre és Áldozó Tamás köszöntötte a tókertieket
A délutáni órákra megtelt a Spartacus pályán felállított fesztiválsátor. A szép számban összegyűlteket Császár Endre önkormányzati képviselő köszöntötte, aki mint mondta, a reggeli borongós idő ellenére is minden főzőcsapat megérkezett, hogy főztjével egy nemes célt támogasson. Köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek, azt remélve, hogy jövőre ugyanitt találkoznak.
Áldozó Tamás polgármester jó szórakozást kívánt a nap hátralévő részére, s arra buzdított mindenkit, hogy a jövőben is látogassanak el a városrészi napokra.
A Munkácsy Zenestúdió vidám összeállítással készült
A színpadi produkciók sorát a Munkácsy Zenestúdió slágerturmix összeállítása, majd a Black Bunny and Balance Dance Team látványos műsora színesítette, miközben a rendezvénysátorban egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a pörgős dallamok hallatán. A városrész lakói Roy és Ádám koncertje után a Főnix Együttes esti buliján szórakozhattak késő estig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!