Frissítő pápai víz a járókelőknek


2016-08-05 08:31:02  | cikk: Babos Petra  | 


Frissítő pápai víz a járókelőknek főképe
A fokozódó melegre való tekintettel ismét friss pápai csapvizet oszt a napokban a Pápai Vízmű Zrt. a sétálóutcán, az Áruház előtt. Az idei évben újdonság, hogy készítettek vízosztó kancsót, amit homokfúvással feliratoztattak. Reményeik szerint a pápai rendezvényeken ezekből a kancsókból tesznek fel csapvizet az asztalokra. A nyár folyamán második alkalommal osztanak ivóvizet a járókelőknek a közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal.
Szili Ágnes laboratóriumvezetőtől megtudtuk, hét éve kedveskednek a kánikula idején friss pápai csapvízzel, felhívva az emberek figyelmét arra, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó és a legegészségesebb folyadék, amit fogyaszthatunk. Tapasztalataik szerint egyre többen jönnek más városokból, s keresik a pápai vizet, amit nagyon finomnak találnak.
Mint mondta, úgy gondolták, a párakapuk, a hozzá tartozó ivókút, valamint a vízosztó pavilon a belvárosban egy kis felfrissülést jelent a járókelőknek, s ezért helyezték ki őket.
A Játékfesztivál ideje óta működik a Fő téren és a Kossuth utcán a párakapu, ami folyamatosan üzemel egy folyócsappal, amiből bármikor ihatnak a szomjukat oltani vágyók.
A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 11-16 óráig, a párakapu és a Fő téri páraoszlop pedig folyamatosan működik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!