Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsún


2016-08-01 11:15:16  | cikk: Babos Petra  | 


Megáldották a jubiláló házaspárokat a Szent Anna búcsún  főképe
Június 26-a Szent Anna és Szent Joachim, Jézus nagyszüleinek ünnepe. Szent Anna a családi élet erényeinek, a gyermekek elfogadásának, helyes nevelésének szép példaképe. Szent Anna asszony a keresztény hagyomány szerint Szűz Mária édesanyja volt.
A Szent Anna plébániatemplom búcsúját az elmúlt a hétvégén ünnepelték. A búcsú szombat este rózsafüzérrel és a nagyszülőkért mondott szentmisével kezdődött, majd vasárnap reggel 7 óra 30 perckor misével folytatódott a Szent Anna búcsú, 9 órakor pedig ünnepi szentmisére várták a híveket, melyen Salgó Ferenc kanonok-plébános megáldotta a jubiláló házaspárokat, a hagyományok szerint ötödik éve.
A búcsúi szentmisét a Szent Anna Óvoda apróságai is színesítették
-Szent Anna a templom védőszentje. Őt ünnepeltük a hétvégén. Már több éve hagyomány, hogy az Anna-napi búcsún megáldjuk a jubiláló házaspárokat. Idén nagy örömünkre sokan jelentkeztek. A mai világban nagy szükség van a bátorításra, a megerősítésre, a családi élet és a házasság életre szóló elkötelezettségére. Ha baj van a családban, akkor az egész társadalom megbetegszik. A mai fiatalok se felejtsék el az Úr Jézust meghívni házasságukba, s nap mint nap újítsák meg a szeretetüket, a hűségüket Isten és egymás iránt. A jó keresztyén házasság Isten dicsőségét szolgálja. A házasság nagyon értékes, és igen fontos pillére az emberi társadalomnak, mivel ez a civilizáció és a nemzet alapja – mondta Salgó Ferenc, aki hozzáfűzte, a házasság egy kihívás, amelyben nagyon sok szép feladat van. Hangsúlyozta, szeretetben, békességben, hűségben és megértésben kell élni, s befogadni az Isten segítségét.
A kanonok-plébános 14 házaspárt áldott meg, akik között voltak 5, illetve 55 éves jubileumot ünneplők is.
A mise a Himnusz hangjaival zárult.
A Szent Anna Kórus 1991 nyarán, a Szent Anna búcsú ünnepére alakult újra, 52 énekelni szerető taggal
Az Anna-napi búcsú a hagyományoknak megfelelően esti hangversennyel zárult, amelyen a 25 éves Szent Anna Kórus és a Szent László Kolping Család tartott imádságos, énekes, zenés áhítatot. A koncert során dicsőítő estjükkel hálát adtak Istennek, hogy kiválasztotta és összegyűjtötte őket. Megköszönték, hogy újra meg újra meghívja őket az Ő szolgálatára, szeretetének hirdetésére. Az eltelt 25 év ajándékaiért ajánlották fel az imaórát záró Isteni irgalmasság szent évének himnuszát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!