Újabb játszótér újul meg


2016-07-30 19:02:48  | cikk: HuHa  | 


Újabb játszótér újul meg főképe
A közeljövőben megrendezendő Aegon játszótéri napra várhatóan végez a Városgondnokság a volt Kilián lakótelepen található Aegon játszótér felújításával. Munka akad bőven itt is, hiszen az időszakos karbantartás, javítás ellenére az idő, a rongálók és a nem e helyre való növények kárt okoztak a gyermekek kedvelt játszóhelyében.

Fel kell újítani az eséscsillapító gumikat

-Ennek a játszótérnek a felújítása illeszkedik abba a sorba, amit az idei évben kezdtünk el – fogalmazott Unger Tamás alpolgármester a munkálatok kapcsán. Mint mondta, a cél az, hogy a megújuló területek ne csak játszótérként funkcionáljanak, hanem komplett közösségi térré váljanak, legyenek padok, asztalok, ahol a szülők, nagyszülők is jól érzik magukat, míg a kicsik játszanak. Fontosnak tartják, hogy a gyermekeknek minél többféle mozgási lehetőséget adjanak, legyenek mászókák, csúszdák és olyan új játékok, amik élményt nyújtanak. A játszóterek megújítása során fontos szempont a biztonság, a burkolatok, eséscsillapítók pótlása, cseréje, felújítása is része az egyes projekteknek.
-Az Aegon játszótéren jelenleg alapvető felújítási munkák zajlanak, hiszen be kellett látnunk, hogy egy kicsit eljárt felette az idő, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az egyik központi játéktere a lakótelepnek – mondta a városrész önkormányzati képviselőjeként is tevékenykedő alpolgármester.

A nyárfák gyökereiből mindenütt új hajtások törekszenek felfelé balesetveszélyt okozva

Nemcsak az idő, hanem a természet és az ember is hozzájárult ahhoz, hogy ez a játszótér is bekerült a felújítandók sorába, magyarázta Bakó István, a munkálatokat végző Városgondnokság igazgatója. A játszótér gyöngykavics rétegét és a játékok alatti esési tereket sok helyen áttörte a közelben lévő nyárfák gyökérzete, de nemcsak a gyökerek, hanem az abból induló sok-sok kis hajtás is balesetveszélyt okoz és rongálja a játszótér felületét.
-Többek között emiatt álltunk neki a játszótér soron kívüli felújításának. Markológéppel feltéptük a játszótér területét és két köbméter gyökeret távolítottunk el belőle. A régi gyöngykavicsot visszaterítettük, a tetejére pedig frisset hordtunk – mondta az igazgató. A munkálatok során a hinta alatti, elmozdult gumilapokat is rögzítik és szükség esetén az ezek alatt lévő betonágyazatot is felújítják, amit szintén a fák gyökérzete tört össze. Ki kell cserélni a mászóvár kötélzetét, amit valaki elvágott, cserére szorul a hinta bölcsőülőkéje és a homokozót is teljesen újra kell építeni.
-A puhafából készült homokozó kerete teljesen elkorhadt, újat építünk helyette és friss homokkal töltjük fel – tudtuk meg Bakó Istvántól.

A homokozót teljesen újraépítik

Az idei évben egy játszótér játékai teljesen kicserélődtek, és ez a mostani a negyedik, amit felújít a Városgondnokság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!