Nyolc baleset az elmúlt héten


2016-07-29 12:23:32  | cikk:  | 


A Pápai járás illetékességi területén – 2016. július 18. és július 24. között – nyolc közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. Hat baleset Pápa városában történt, egy további vidéki településen, egy pedig lakott területen kívül. Az ütközések közül négy járt személyi sérüléssel. A balesetet kiváltó okok között szerepelt az útviszonyoknak nem megfelelő járművezetés, a szabálytalan hátramenet, a kanyarodási szabályok megsértése és az elsőbbség meg nem adása a körforgalomban. Egy ízben vadelütés történt.
A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a kerékpárosok és gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a körforgalmakat kellő körültekintéssel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg annak érdekében, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni!
A kapitányság a vadelütések megelőzés érdekében tájékoztatja a gépjárművezetőket arról, hogy július második felétől augusztus közepéig tart az őzek násza, amikor fokozottan számítani kell megjelenésükre a közutakon is. Az üzekedés idején nem csak a vadveszélyt jelző táblák hatálya alatti útszakaszokon indokolt figyelmesebben és mérsékelt sebességgel vezetnie a sofőröknek, hanem ott is, ahol az út rosszul belátható, a szélén erdő, bozótos van. Ha messzebbről látható, hogy egy őz ugrik ki a sűrűből, lehet számítani arra, hogy egy másik is követi. Ilyen helyzetben célszerű lassítani, esetleg hangjelzést adni.

Képek:

nincsenek képek