Kétgólos hátrányból állt fel a Perutz FC


2016-07-27 20:26:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kétgólos hátrányból állt fel a Perutz FC főképe
Július utolsó hetében két felkészülési mérkőzést játszik a Perutz FC, ezek közül az elsőt hét közepén a Győr-Moson-Sopron megyei Ménfőcsanak ellen vívta a centerpályán. Az alapozás negyedik tesztmeccsén Marton Miklós vezetőedzőnek az elmúlt héthez képest ezúttal nagyobb merítési lehetősége volt, a Perutz a Simon – Horváth Á., Kovács, Erdősi, Páli – Iványi, Horváth T. – Somogyi, Szalai G., Nagy P. – Venczel kezdővel állt fel az induláshoz, a kispadon a két új igazolás – Barcsa Tamás és Prátpál Máté – mellett Nagy Z., Farkas, Mogyorósi, Hornyacsek, Németh és Lőke foglalt helyet. Mindjárt az első percben a hazaiak előtt adódott az első ziccer, Nagy Péter a jobb oldalon törhetett kapura, ám a védők végül beérték, így odalett a lehetőség. Négy perccel később egy balról érkező labdát Szalai Gábor bólintott centikkel a jobb kapufa mellé. A két nagy hazai esély után aztán a vendégek szerezték meg a vezetést, egy balról érkező labdát bólintott a vendégek támadója a kapu közepébe 0-1. A 37. percben Somogyi-Iványi volt a labda útja, utóbbi rossz megoldást választott és a kimozduló kapus mellett a jobb kapufa mellé belsőzött. Fordulás után kettőre nőtt a vendégek előnye, a Ménfőcsanak Nagy kapus rossz kijövetelét váltotta gólra 0-2. Az 55. percben szépített a Perutz, Iványi pontos labdáját Nagy Péter gurította higgadtan a jobb alsóba 1-2. Egy óra játék után a hazaiak portása javította hibáját, ziccert fogott, öt perccel később pedig Somogyi szabadrúgásgóljával kialakult a 2-2-es végeredmény.

Perutz FC – Ménfőcsanak 2-2 (0-1)

Marton Miklós: Ellenfelünk sokkal frissebben mozgott a pályán, ami nem is csoda, hiszen mi a csúcsterhelés kellős közepén járunk. A védekezést még jobban össze kell raknunk, bár már láttam biztató jeleket, de amiben a legtöbben kell javulnunk, az a helyzetkihasználás. A keddi edzésen csak ezt gyakoroltuk, ennek ellenére ma is kimaradt jó pár ziccer, de biztos vagyok benne, ha megjön az önbizalom, akkor hatékonyabbak leszünk az ellenfél kapuja előtt.

A felkészülés július 30-án, szombaton 11 órától Kapuvár ellen folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!