Gelencsér Róbert négyszeres Európa-bajnok


2016-07-26 16:20:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Gelencsér Róbert négyszeres Európa-bajnok főképe
Az idei évben kilencedik alkalommal rendezték meg az európai szervátültetett és művesekezelt társadalom legrangosabb sporteseményét, a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságát. A nemzetközi viadal a kezdetektől fogva egy multisport esemény, amelyen nyolc sportágban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, tenisz, tollaslabda, úszás) kétévente mérhetik össze erejüket a sportolók. A finnországi Vantaa városába Európa 24 országából közel 500 sportoló érkezett. A magyar csapat oszlopos tagjaként idén is szoríthattunk a pápai atlétának, Gelencsér Róbertnek, aki egyéniben és csapatban is rajtvonal mögé állt. Róbert sporttársaival az első napon az öt kilométeres csapatversenyben a második helyen végzett, majd pár nappal később 100 és 200 méteren már egyéniben szerepelt. A pápai versenyző jó szokásához híven ezúttal is mindkét távon az első helyen ért célba, amivel megvédte Európa-bajnoki címeit. Másnap a 4×100 méteres váltófutásban az előfutamból csapattársaival a legjobb idővel került tovább, a döntőben szintén egy nagyszerű futással az első helyen végeztek, újfent megvédve ezzel bajnoki címüket. És ezzel még nem ért véget a sikerszéria, hiszen súlylökésben Róbert ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg távolugrásban második helyezést ért el, így négy arany-, és két ezüstéremmel járult hozzá a magyar csapat sikeréhez. Hazaérkezése után a Pápa Város Díszoklevelével kitüntetett sportoló azt mesélte, felkészülését sérülés hátráltatta, így bizonytalan volt, hogy el tudja-e érni kitűzött céljait.
- Nem volt zökkenőmentes a felkészülésem, hiszen márciusban ráestem a térdemre – emlékezett vissza az atléta. Kímélni kellett a lábamat, emiatt a másikat jobban megerőltettem, ennek pedig egy vádlisérülés lett az eredménye. Kénytelen voltam változtatni az edzésmódszereken, de szerencsére néhány hét elteltével az edzőtáborra már rendbejöttem. Elvárás annyi volt magammal szemben, hogy ne sérüljek meg újra, emellett természetesen szerettem volna megvédeni a két éve megszerzett bajnoki címeimet, ami aztán sikerült is. Abból a szempontból is nehéz volt a dolgom, hogy az időjárás nem épp a legszebbik arcát mutatta, az Eb ötödik napján özönvízszerű eső zúdult ugyanis a városra, csúsztak a versenyszámok, és ha ez még nem lett volna elég, a 100 méteres döntőben besült a startpisztoly, egyszóval nem volt könnyű dolgom.
Nemcsak a pápai atléta, hanem az teljes magyar delegáció kiválóan szerepelt, összesen 35 arany-, 32 ezüst-, valamint 28 bronzérem került a magyarok nyakába, mellyel a házigazda finnek mögött a második helyet szerezték meg az országok összesítésében. Gelencsér Róbert elmondta, egy hét pihenést engedélyezett magának, azután pedig megkezdi a felkészülést a Malagában rendezendő jövő nyári világbajnokságra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!