Fergeteges szórakozás a Felsővárosban


2016-07-24 08:58:22  | cikk: pi-pa  | 


Fergeteges szórakozás a Felsővárosban főképe
A reggeli, frissítő eső után kilenc órakor már vidáman ropogott a tűz a szombati Felsővárosi Nap főzőversenyére benevezett 10 csapat bográcsai alatt. Szorgos kezek szelték a hagymát, paprikát, paradicsomot, és készítették a többi, titkos hozzávalót, s hamarosan ínycsiklandó illatok szálltak a rendezvénynek helyet adó Millenniumi emlékpark környékén.
Míg a bográcsokban készültek a finomabbnál finomabb étkek, kicsik és nagyok sok-sok szórakoztató program közül választhattak. A mozgás kedvelőit vérpezsdítő zenék és zumba-aerobic várta a fesztiválsátor mögötti területen, de volt lehetőség lovagolni is, illetve lovastorna bemutatót is láthattak az érdeklődők. A gyermekek meghódíthatták a légvárcsúszdát, ugrálhattak trambulinokon és ügyességüket is próbára tehették a különféle népi fajátékokon. Nagy sikere volt az avar hétpróbának, ahol a vívás, kelevézhajítás, patkódobás és szarvasvadászat rejtelmeivel ismerkedhettek az érdeklődők.

Nagy sikere volt az avar hétpróbának

Dél körül egyre többen érkeztek, hogy megkóstolják a bográcsok kincseit, s adományaikkal segítsék a jótékonysági főzőverseny szerevezői által támogatott Kovásznai Gyermekmosoly Alapítványt. Míg fogytak az étkek, Mózes László harmonikamuzsikával szórakoztatta a közönséget. A főzőversenyt az önkormányzat csapata nyerte, a második helyen a Fidesz-Fidelitas csapata, harmadik helyen pedig a Családi csapat végzett. Mire valamennyi bogrács kiürült, 132.000 forint gyűlt össze Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványa számára.
Kora délután folytatódtak a családi programok a fesztiválsátorban és környékén. Családi vetélkedő és kreatív játszóház és arcfestés várta a szórakozni és alkotni vágyó gyermekeket, családokat. Emellett egészségügyi állapotfelmérésre – többek közt vérnyomásmérésre és testzsírszint mérésre – is volt lehetőség.
Eközben a színpadon a Tündérkert Bábszínház jóvoltából a Kékfestő szabólegény történetével ismertette meg a közönséget, akik később fergeteges táncbemutatót láthattak a Black Bunny Rock and Roll Club ifjú táncosainak jóvoltából. A Kenderszer Kulturális Egyesület a velünk élő folklórt idézte a Millenniumi Emlékparkba, majd Merics Nikolett sanzonénekesnőnek és Berkes Dániel Zongoristának köszönhetően a felejthetetlen Psota Irénre emlékezhettek a megjelentek.

Bábelőadást is láthattak az érdeklődők

A Felsővárosi Nap résztvevőit dr. Hermann István önkormányzati képviselő köszöntötte, hangsúlyozva, örömmel látta a rendezvényre érkező, együtt szórakozó családokat, hiszen napjainkban nagyon fontos, hogy együtt tudjunk lenni családunkkal, barátainkkal, hogy részt tudjunk venni olyan rendezvényeken, amelyek elmélyítik azokat a lehetőségeket, amelyeket év közben elszalasztunk. Hiszen az év nagy részében rohanunk, csak ritkán, ünnepek alkalmából állunk meg néhány pillanatra. A köszöntőhöz csatlakozott dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki rámutatott, a városrészi napok sorozatában közel 10 alkalommal van lehetőség programokon részt venni és jótékonykodni a város különböző településrészein. Emlékeztetett arra, hogy a Felsőváros Pápa tradicionális városrésze, melynek saját pecsétje, olvasóköre és egyéb közösségei is voltak, és az a cél, hogy a településrészen új közösségek jöjjenek létre.

A sztárvendég Vikidál Gyula volt

A köszöntőket követően az est sztárvendége, Vikidál Gyula lépett színpadra, aki közismert slágerei mellett néhány kevésbé ismert szerzeményt is elhozott a lelkes pápai közönségnek.
A programokkal és szórakozással teli, jó hangulatú Felsővárosi Nap Dj. Béci retro diszkójával ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!