Az egykori pápai úszótehetség világbajnoki sikerei


2016-07-22 20:34:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az egykori pápai úszótehetség világbajnoki sikerei főképe
Július 10 és 14. között a hollandiai Hoornban rendezték a junior nyíltvízi úszó világbajnokságot. A rangos világeseményen pápai versenyzőnek sajnos nem szoríthattunk, viszont pápai származású sportoló ott volt a mezőnyben. Csapatban és egyéniben Kun-Szabó Fanni is megmérette magát, aki a sportág alapjait három éven keresztül Pápán szerezte meg. Fanni a rá jellemző céltudatossággal, elhivatottsággal és alázattal versenyzett, és a befektetett munka meg is hozta a gyümölcsét. A szombati versenynapon 5000 méter gyorsúszásban szerzett hetedik helyezése után másnap a 4x1250 méteres váltó tagjaként negyediknek ugrott vízbe, az utolsó 200 méteren szinte emberfeletti teljesítményt nyújtva az angolokat és a kínaiakat is megelőzve óriási hajrát produkált, és ezzel a magyar csapatot felhozta a második helyre. Ráadásul a ma már győri színekben versenyző hölgy korosztályának legfiatalabb versenyzőjeként, 14 évesen első világversenyén érte el ezt a hihetetlen sikert. Mint megtudtuk, a nemzetközi szövetség változtatott a lebonyolításon, eddig az óra ellen úsztak háromfős csapatok, most azonban egy jóval vibrálóbb, izgalmasabb formulát próbáltak ki, ami sokkal közelebb áll az igazi nyíltvízi úszáshoz.
- A körülmények nem voltak épp a legideálisabbak, a tenger vize csak 16,7 fokos volt, a levegőt pedig 21 fokosnak mérték, fújt a szél és hullámok voltak - emlékezett vissza az egykori pápai úszó. Csapatban egy klasszikus, négyfős vegyesváltót rendeztek, tömegrajttal, 1250 méteres etapokkal. Ebben a tülekedésben sikerült jól szerepelnie váltónknak, amely mindössze 2.7 másodperccel maradt le az olaszok mögött. Elégedett vagyok az elért eredményeimmel, csapatban jól sikerült a hajrám, sajnos az olasz ellenfelemet már nem sikerült utolérnem. Egyéniben is jó érzés, hogy jelenleg én vagyok a világ hetedik legjobbja, de nagyon remélem, hogy lesz ez még jobb is, a célom az, hogy fejlődjek, az álmom az olimpián való részvétel.
Fanni elmondta, szép emlékeket őriz a Pápán töltött három évről, hét éves korától edzett itt, innen Farkas András iránymutatása mellett Ajkán végezte a tréningeket, akit Győrbe is követett. A tehetséges lány büszkén újságolta, hogy Kiss Gergővel és Jakabos Zsuzsannával is jó kapcsolatot ápol, és természetesen nagyon hálás szüleinek, akik minden segítséget megadnak számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!