A megye legjobb gyakorlati képzési helye a pápai Vitafit Étterem


2016-07-21 19:00:33  | cikk: Babos Petra  | 


A megye legjobb gyakorlati képzési helye a pápai Vitafit Étterem főképe
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden tanévben elismerő oklevéllel jutalmazza a kiváló gyakorlati képzőhelyeket. Ebben a tanévben ezt a díjat az Almádi Borkert Kft. Vitafit Étterem és Kávézó nyerte el a gyakorlati képzésben nyújtott színvonalas munkájáért. Az oklevelet ma adta át Stemmerné Gazsó Andrea, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pápai Területi Iroda szakképzési tanácsadója Laukó Tibor ügyvezető igazgatónak.
A pápai vendéglátó egység a belváros szívében 2009. óta várja a vendégeket, családias hangulatban, modern környezetben. Akkor Compunet 2001 Kft. alatt snack –és grillbárként működött. Azóta egy stílusos éteremmé nőtte ki magát Almádi Borkert Kft. néven. Nagy múltra visszatekintő vendéglátós tapasztalatokkal és odaadó munkával igyekeznek megfelelő légkört varázsolni vendégeiknek, hogy ne csupán egy éttermet jelentsen számukra, hanem egy olyan érzést, mintha hazatértek volna. Az étteremben a magyar konyha hagyományai ötvöződnek a mediterrán, illetve reform konyha könnyedségével. Céljuk, hogy a kiváló minőségű alapanyagokból készült ételekkel kulináris élményt nyújtsanak a hozzájuk látogató vendégek számára.
2010 óta biztosítanak gyakorlati képzőhelyet a szakmunkás tanulók (szakács, pincér, vendéglős) és a felsőfokú végzettségűek számára. A kezdeti hat fő tanuló gyakorlati oktatása után új konyha építésével és a vendégtér bővítésével 2011-től már 35 fő tanuló gyakorlati képzését látták el.
Az oktatás megfelelő színvonalát mesterszakács, mesterfelszolgáló mellett főiskolai végzettségű szakemberek biztosítják. A tanulók tapasztalatszerzését, gyakorlatiasságuk növelését segíti a rendezvényeken való aktív részvétel. Jelenleg 19 főnek biztosítanak gyakorlati képzőhelyet.
A szakemberhiány, elvándorlás, nem a szakmában való elhelyezkedés arra ösztönzi őket, hogy a jövő szakmai generációját afelé, a gondolkodásmód felé tereljék, hogy a tanuló tudatosabbá váljon, felismerje a szakmájában rejlő szépségeket és lehetőségeket.  Így biztosítva maga számára a megfelelő egzisztenciát, a szakma színvonalának megőrzését, erőteljes emelését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!