Komoly fejlesztések a PELC-nél


2016-07-20 16:04:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Komoly fejlesztések a PELC-nél főképe
Korábbi cikkünkben már hírt adtunk arról, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club utánpótlás csapatai a héten megkezdték a felkészülést. Az idei évben több változás is életbe lépett a klubnál, melyek egy részéről már beszámoltunk. A vezetőség igyekszik mind az edzési körülményekben, mind az edzők felkészítésében egy újabb szintet lépni. Infrastrukturális fejlesztésekben is gondolkodnak, a stadion lelátója mögött már készül a homokos kispálya, de egy műfüves játéktér is a tervek között szerepel, sőt egy kisbusz vásárlása is napirenden van. Mindezekről és a további változásokról Lengyel Ferenc szakmai igazgatót kérdeztük.
- Sokszor beszéltünk róla, hogy a felsőbb korosztályoknál az elmúlt kiírásban kiállási nehézségeink voltak. Ezt szeretnénk idén mindenképp elkerülni, ezért U18-as csapatot nem indítunk, helyette az U19-es pontvadászatban szerepelünk majd. A Perutz FC-vel - ahogy eddig is - szorosan együtt fogunk működni, az U19-es keret együtt edz már a felnőttekkel, és biztos vagyok benne, hogy a kupamérkőzéseken és a bajnokságban is több labdarúgónk kap bizonyítási lehetőséget. A vezetőségnek köszönhetően egy magyar szoftvert is használatba helyezünk, a Match-meeting elnevezésű programnak számos hasznos funkciója van, feltölthetőek a meccsek vagy az edzések videói, amelyeket aztán az edző és a szakmai vezető végignézhet, bármelyik jelenetet kivághatja, és néhány kattintás után azonnal átküldheti az adott részletet az érintett játékosnak. A legkülönfélébb statisztikai adatokat lehet dokumentálni, edzési és mérkőzés időpontokra figyelmeztet, a hozzátartozóknak a program egy e-mailt is küld, amelyben a tárolt adatok alapján automatikusan összegzi, hogy melyik korcsoportban hány meccset játszott a gyerek, hány gólt lőtt, és milyen teljesítményt nyújtott, hányas osztályzatot kapott, és még hosszan lehetne sorolni, mi mindenre jó ez a szoftver.
Mint megtudtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábban elhatározta az utánpótlás-képzési rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb tehetségek ne kallódjanak el, és hogy a versenyeztetés struktúrája segítse a versenyhelyzet élesedését. Ennek egyik legfontosabb lépése, hogy július 1-től 12 regionális utánpótlásközpont jelölt ki országos szinten, melyek alá kisebb klubokat sorolt be. A szakmai igazgató arról tájékoztatott, hogy a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a győri Fehér Miklós Akadémia alá került, amit pozitívnak értékelt. Lengyel Ferenc végezetül hangsúlyozta, az előrelépés érdekében nagyobb fegyelmet és komolyabb, alaposabb szakmai munkát vár az edzőktől, ezt elősegítendő a legmodernebb edzéstematikát biztosítják számukra.

Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!