Biztos alapot teremtenek


2016-07-19 14:11:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Biztos alapot teremtenek főképe
A június elejei taggyűlést követően a Pápai Atlétikai Club (PAC) atlétái Debrecenben részt vettek első hivatalos versenyükön. A Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezett serdülők (2000-­2001) és újoncok (2003) országos bajnokságán 64 számban hirdettek győztest. A PAC színeiben öt kalapácsvető indult, Sztupák László ezüst (60,36 méter), míg Molnár Dániel (47,58) bronzérmet szerzett, mellettük Nigovicz Dávidnak sikerült még beverekednie magát a legjobb öt közé (37,43), Rózsás Ferenc hatodik (51,38), míg klubtársa, Piriti Mátyás nyolcadik (45,50) lett. Rádi Róbert, az egyesület elnöke elégedett volt a fiatalok eredményeivel, és mint megtudtuk, amíg a sportolók edzenek, a vezetőség sem tétlenkedik, hiszen hetek óta a biztos anyagi háttér megteremtésén dolgozik.
- Örömmel számolhatok be arról, hogy a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ) az első félévre esedékes 500.000 forintos támogatást megkaptuk azzal a feltétellel, hogy 15 napon belül ezt az összeget el kell költenünk. Mondanom sem kell, ez nem okozott nehézséget, a megállapodásnak megfelelően felhasználtuk ezt a pénzt, és az elszámolást el is küldtük a szövetségnek. Elsőként Kis Károly - a még PSE-s időszakból - elmaradt juttatásait rendeztük, emellett sportszereket - dobókalapácsokat, kesztyűt - is vásároltunk, melyek megkönnyítik a felkészülést és a versenyzést.
Rádi Róbert elmondta, az önkormányzathoz 800.000 forintos támogatási igényt nyújtottak be, remélve, hogy a Humánerőforrás Bizottság pozitívan bírálja el kérelmüket, emellett a MASZ második félévre esedékes támogatásában is bíznak, melyekből melegítők, versenyruhák, futócipők, kalapácsok vásárlását, és a bajnokságokon való részvételt tervezik. A versenynaptár egyre sűrűbb, július végén Székesfehérváron felnőtt országos bajnokságot rendeznek, augusztusban Tapolcán és Budapesten is szeretnék megmérettetni magukat, őszre is legalább három bajnokság szerepel a tervek között. Az anyagi biztonság mellett szeretnék bővíteni a klub taglétszámát, a Pápai SE-ből 13 sportolót már át is igazoltak a PAC-hoz.
- Kis Károly szervezői tevékenységének köszönhetően 16 új igazolás látogatja az edzéseket. A versenyek mellett nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a tömegsportra is, az utóbbi időben több olyan felnőtt amatőr sportoló keresett meg minket, akik saját erőből duatlon, triatlon versenyeken állnak rajtvonal mögé. Ezen felbuzdulva arra a döntésre jutottunk, hogy egyesületi kereteken belül támogatjuk ezeket a sportolókat, így a létszám a későbbiekben tovább fog nőni.
A PAC elnöke hozzátette, ősztől szeretnék még szorosabbra fűzni az iskolákkal az együttműködést, ezt elősegítendő az intézmények igazgatóival, testnevelőivel egyeztetést kezdeményez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!