Sikeres volt a nyári alkotótábor első turnusa – Várják a jelentkezőket a mazsorett táborba


2016-07-18 15:29:28  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a nyári alkotótábor első turnusa – Várják a jelentkezőket a mazsorett táborba főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban hagyomány, hogy a nyár folyamán alkotó táborba hívják a gyerekeket. Így történt ez az idei évben is, hiszen az első turnus már lezajlott Június 20. és július 1. között. Ekkor az általános iskoláskorú gyerekek két foglalkozáson vehettek részt.  A lovastornát a Pápai Lovas Club közreműködésével szervezték. A kurzuson a résztvevők nem nyeregben, hanem egy úgynevezett voltizs hevederben végzik a gyakorlatokat, melyek segítenek elsajátítani a lóval való bánásmód alapjait, és a ló hátán való stabil ülést. A lovas torna fejleszti a gyermekek egyensúlyérzékét, valamint megerősít speciális izomcsoportokat is, testre, lélekre egyaránt jó hatással van.
A másik júniusi ajánlat a kreatív kezeké volt. A kézműves alkotóműhelyben többek közt megismerkedhettek a tűzzománc készítés, a patchwork és a kézi szövés alapvető fogásaival. Mindkét tábor népszerű volt a gyerekek körében, az egy hét során 20-20 kisgyermek vett részt. Mind a kettő héten volt kirándulás is, az első héten a Hagyományok Hegyén jártak, míg a második héten a veszprémi Dínóparkba tettek látogatást. A táborok délelőttjein csoportfoglalkozások vártak a gyerekekre, míg délutánonként strandolhattak, rossz idő esetén pedig látogatást tehettek a Kékfestő Múzeumba, a Kópé-Várba, a Tűzoltóságra, a Víztoronyba és a Pápai Református Gyűjteményekbe – tájékoztatta hírportálunkat Müller Orsolya kulturális szervező.
A másik két hetes turnus augusztus 1-jén kezdődik. A programban ekkor a pónilovaglás és a mazsorett képzés szerepel. A pónilovaglás idén is rendkívül népszerűnek bizonyult, erre már nem lehet jelentkezni. A mazsorett táborba viszont még várják a jelentkezőket, melyet Végh Adrienn, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett csoportjának vezetője tart. A táborozók táncolhatnak, szórakozhatnak és egy kiváló közösség tagjaivá is válhatnak.
Az augusztusi mazsorett táborba július 22-ig lehet jelentkezni Müller Orsolyánál a 89/313-905 vagy 20/ 231-1345-ös telefonszámon a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!