488 méternyi gyerekrajz - rekordkísérlet a Pegazus Parádén


2016-07-16 18:30:06  | cikk: ha  | 


488 méternyi gyerekrajz - rekordkísérlet a Pegazus Parádén főképe

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a Pegazus Parádé második napját. Az eső miatt a színházban tartották a fesztivál mai programjait - már amit lehetett. A nagy játéktérről fájó szívvel le kellett mondani, de a vendégek így is igazán jól érezték magukat.

Közös játék, jókedv, szeretet és élmények - ezt kínálja a Pegazus Színház

9 órától várták a közönséget a Pegazus Színházban, s a családok érkeztek is folyamatosan, sőt, az Esterházy-kastély grófi udvartartása is tiszteletét tette a rendezvényen. Az ünnepélyes megnyitóra már megtelt a nézőtér. Paparet és Kaballó köszöntötte a látogatókat, majd dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg a fesztivált. Mint mondta, már előző nap bepillantást nyert a Pegazus Parádé hangulatába, részt vett a rajzkiállítás megnyitóján, s látva a boldog gyermekeket úgy fogalmazott, hogy nincs az a kellemetlen időjárás, ami elronthatná a bábszínház lelkes rajongóinak örömét.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a fesztiválozókat

A társulat műsora közben petákokat gyűjthettek azok, akik jól válaszoltak a kérdésekre. Az összeállítást követően a kicsik kipróbálták a játékokat: volt kézműves asztal, rejtvényfejtés, terepasztalok és persze a Mesebolt is várta a peták tulajdonosokat sok-sok meglepetéssel. Buti Nóri elmondta, hogy ő készített egy trombitát, rejtvényt is fejtett és a kezére szép festés is került. Nagyon szereti a Pegazus Színházat, mert mindig nagyon érdekesek az előadások. Édesanyja, Butiné Kemenczki Anita hozzátette, hogy a pápai bábszínház nem csupán a gyerekek kedvence, hanem a szülőké is, hisz mindig igényes darabokat láthat a kis közönség és emellett a szeretetteljes légkör is jellemzi a társulatot.

Gyerekrajzok 488 méteren

A 11. Pegazus Parádé a színek jegyében telt, s ehhez kapcsolódott egy rekordkísérlet is. Sarkadi-Nagy László igazgató, rendező ötlete volt, hogy a fesztiválra készüljenek egy újdonsággal: a világ leghosszabb gyermekrajzával. A Pegazus bérletesei tavasszal kaptak egy-egy fehér papírgurigát és arra rajzoltak. 36 intézmény vállalkozott erre Pápáról, a környékről, de messzebbről is, hisz részt vettek például Balaton-környéki ovisok is a kezdeményezésben. A 488 m 64 cm hosszú rajzfolyamot meg is nézhették a fesztiválozók, nem kis időbe telt kiteríteni a színházban, de megérte: a színpompás gyerekrajzok még az esős időben is vidámságot, jókedvet csempésztek a színházba. Végh Zsolt elmondta, hogy Pápáról a leghosszabb részt az erkelesek adták le, ők 32m 92 cm-t rajzoltak, ennyivel járultak hozzá a rekordkísérlethez, melyet a közeljövőben hitelesítenek is majd.

A Zabszalma koncertjén táncra is perdültek a gyerekek

A Pegazus Parádén volt még koncert, játékos próbák, a Tiéd a színpad! keretében pedig együtt táncoltak-énekeltek a színészek és a gyerekek. A bábszínház társulata most pár hétig pihen majd, de aztán lassan készülődnek a következő évadra, melyben ismét három előadás várja a bérleteseket: A Dínómdánom, ez Sarkadi-Nagy László dínós története, aztán következik a Hamupipőke, majd egy indiai mese, az Aladdin zárja az évadot jövő tavasszal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!