Színkavalkád a Városházán és a Várkertben


2016-07-16 00:01:45  | cikk: ha  | 


Színkavalkád a Városházán és a Várkertben főképe

Elkezdődött a Pegazus Színház 11. évadzáró nyári fesztiválja. A Pegazus Parádé minden évben hasonló szerkezetű rendezvénnyel várja a gyerekeket, ám a téma mindig változik. Idén a színek jegyében állították össze a szervezők a programot.

A rendezvénysorozat hagyományos nyitóprogramja a Piktor elnevezésű gyermekalkotói rajzpályázat díjátadó ünnepsége volt a Városházán. Erre ezúttal is több száz rajz érkezett, s ezek közül választott ki Sarkadi-Nagy László 46 munkát, melyeket kiállítottak. Végh Zsolt elmondta, hogy számukra nagyon fontos visszajelzések ezek a rajzok, hisz tükrözik a gyerekek érzéseit, véleményét. A rajzpályázat témái ezúttal is az év során látott gyermekszínházi bérletes előadásokból álltak össze, így tehát volt, aki a Majomparádé vagy a Csipkerózsika, esetleg A csuka parancsára című bábjáték legkedvesebb pillanatait vetette papírra.

Itt a parádé ideje! - énekelte Kaballó és Paparett a kiállításmegnyitón

A kiválasztott rajzok alkotói egy Pegazus-bérletet kaptak ajándékba a következő évadra, ami mellé járt még egyéb apró meglepetés is, melyeket a már jól ismert Kaballó és Paparett adott át. Schildmayer Attila A csuka parancsára című mesét rajzolta le, ami azért tetszett neki, mert sok kívánsága lehetett a főhősnek. Dömötör Olgának a Majomparádé tetszett, mert az volt szerinte a legviccesebb, Horváth Nóra pedig nem is tudott választani az előadások közül, mindegyiket élvezte; a tanító néni tanácsára ő is A csuka parancsára című meséből rajzolt le egy részletet.

Az ünnepélyes díjátadó után a díjazottak tiszteletére fogadást rendeztek, ahol különféle finomságokat kóstolhattak meg a gyerekek, akik aztán a program keretein belül A csuka parancsára című bábjátékot nézhették meg a Pegazus Színházban.

Melyik szín a legszebb?

Este a Várkertben folytatódott a Pegazus Parádé. Ahogy az már hagyomány a fesztivál történetében, a színészek egy kifejezetten erre az alkalomra készült verses-zenés műsorral kedveskedtek a vendégeknek, természetesen a színek jegyében. Ezt követően a Tűzfészek Társulat led fényzsonglőr show-jában gyönyörködhettek a nézők. A Tűzfészek az ország egyik legrégebbi tűzzsonglőr csapata, folyamatosan fejlesztett cirkuszi előadásaikban ötvözik az akrobatikát és a látványos eszköztárat. Ezúttal is használtak például poikat, botokat, karikákat és diabolókat is.

Látványos volt a ledes fényshow

Ezután már csak a bátorságpróba volt hátra. Rékasi Hanna elmondta, hogy ő már volt ilyen próbán, nagyon tetszett neki, és egyáltalán nem félt. Most is felkészült, hozott fejlámpát, mert bizony ekkorra már sötét volt a Várkertben. Négy állomás várta a hősöket, akik általában csapatokban vágtak neki a próbának, de voltak "magányos harcosok" is. Az állomásokat színes ledlámpák jelezték, s aki ügyes célbadobó, az könnyedén teljesítette a feladatokat. Az előző évek tapasztalata azt mutatta, hogy néha bizony több órát is várni kellett, mire sorra kerültek az utolsó csapatok is. Ezért idén, hogy ne unatkozzon az sem, aki a sorszáma alapján nem egyhamar indul útnak az állomások felé, volt arcfestés, árnyjáték és játéktér is.

 
Az egyik állomáson a forgó kerék küllői közé kellett beletalálni a világító labdával

A Pegazus Parádé szombaton folytatódik. Ha az idő kegyes lesz, akkor a Várkertben, ha nem, akkor a Pegazus Színházban fesztiválozhatnak a gyerekek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!