A hónap műtárgya


2016-07-14 17:22:38  | cikk: ha  | 


A hónap műtárgya főképe

Júliusban Fölnagy Tibor képei láthatók a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ A hónap műtárgya válogatásában. A pápai fiatalember főként szülővárosának szép épületeit, hangulatos utcarészleteit örökíti meg. Erre a kamaratárlatra az utóbbi években készült munkáiból válogatott.

Fölnagy Tibor az Erkel iskolába járt, ahol Borbély Lajos volt a rajztanára. Szerette a vizuális kultúrát már akkor is, de a festéssel komolyabban 2004-ben Wéber József hatására kezdett el foglalkozni. 2007-től lett Borbély Lajos tanítványa. Mint mondta, mindkét mesternek sokat köszönhet, hálával és szeretettel gondol rájuk.

A pápai református templomról készített rajz az egyik kedvence az alkotónak

Borbély Lajos volt az, aki felhívta Fölnagy Tibor figyelmét a város szépségére. Sokszor kerestek ecsetvégre kívánkozó helyeket, együtt alkottak, nem ritkán órákon át. A festés és a rajzolás hobbi a fiatalember számára, de igyekszik képezni magát. A képzőművészek nyári táborába és a 12-es színkörbe is mestere hatására kezdett el járni Fölnagy Tibor. Kezdetben olajfestékkel dolgozott, majd megkedvelte a pasztellkrétát, ma már legtöbb képe azzal készül.

Az eltelt több mint tíz év során közel ötszáz képet készített Fölnagy Tibor. Kedvence ezen a kiállításon a református templomról készült rajza, hisz mint mondta, ott keresztelték és ott konfirmálkodott, fontos számára az a hely. A kamaratárlat augusztus 5-ig látható a JMSZK színházépületének földszinti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!