Áldozó Tamás: Bízom abban, hogy sikerrel lezárul a Pápai Hús felszámolási eljárása


2016-07-13 21:55:17  | cikk: HuHa  | 


Áldozó Tamás: Bízom abban, hogy sikerrel lezárul a Pápai Hús felszámolási eljárása főképe
Elfogadta a felszámoló az egyik ajánlatot – adta hírül a MTI tegnap a Pápai Hús cégcsoport felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. által eljuttatott közlemény alapján. A közlemény szerint két pályázat érkezett a cégcsoport vagyonának értékesítésére meghirdetett eljárásra, melyből az egyik érvényes volt és melyet el is fogadott a felszámoló. A nyertes pályázó vállalta, hogy az 1,134 milliárd forintos vételárat a szerződéskötést követő harminc napon belüli megfizeti, és folytatja a Pápai Hús csoport tevékenységét. A vevő legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet, vállalja továbbá a termelési volumen növelését, a nemzetközi értékesítési piacok visszaszerzését és növelését, a technológiai fejlesztést, a vertikális integráció fenntartását. A felszámoló szerint a TANO Commerce Kft. ajánlatának elfogadása biztosítja a törvényben előírtak teljesülését, azt, hogy működő üzemként kerüljön új tulajdonba a vagyon.

A hírre Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján úgy reagált, jó hír ez minden pápainak és jó hír az egész magyar gazdaság számára.
-Ha potens, tőkeerős befektetőt sikerül találni a felszámolási eljárás keretén belül a Pápai Hús tulajdonosának, akkor ez azt jelenti, hogy bízhatunk abban, hogy a jövőt illetően az új tulajdonos képes lesz finanszírozni a termelést, és emellett képes lesz a szükséges technológiai átalakításokat megtenni a gazdasági társaságban, és egy hatékony, életképes társaságot kialakítani.

A polgármester szerint ez több előnnyel is jár a város számára.
-A város számára ezt azt jelenti, hogy egy több mint százéves termelési kultúra él tovább a városban, azt jelenti, hogy több száz pápai családnak lesz biztos munkahelye a Pápai Húsnál továbbra is, és azt is jelenti, hogy a jövőben is számolhat a város a Pápai Hússal, mint helyi adót fizető és helyi beruházásokat, intézményműködtetést finanszírozó gazdasági szereplővel.

Új tulajdonosa lehet a húsgyárnak

A városvezető reményei szerint most már sikerrel lezárul a felszámolási eljárás, melyhez a gyár dolgozói is hozzájárultak.
-Köszönettel tartozunk azoknak, akik emberfelettit produkáltak az elmúlt időszakban, és ez vonatkozik a felszámolóra, a vezetőkre, akik sokszor bravúrok árán tudták fenntartani a termelést, megtartani a piaci kapcsolatokat, a beszállítói pozíciókat és a potenciális üzleti partnereket. És igen nagy köszönet jár azoknak a dolgozóknak, akik ezekben a hónapokban is minden nap bementek dolgozni, hiszen kis túlzással abban sem lehettek biztosak, hogy nem az aznap megkezdett munkanapjuk-e az utolsó abban a gyárban. Ezért minden elismerést megérdemelnek; a Pápai Hús munkásai, középvezetői nélkül ez a történet nem érhetett volna el ebbe a szakaszába.

Süle Zsolt jobbikos képviselő egy közösség oldalon megjelentetett kritikájával kapcsolatos újságírói kérdésre a városvezető azt válaszolta, Süle Zsolt hebehurgya gondolkodását nehéz követni. A jobbikos politikus úgy fogalmaz „rendkívül alacsony áron kelt el a cégcsoport” és „ezzel az utolsó olyan nagyvállalat is kikerült hazai, magyar kézből, amely évtizedekig meghatározó volt a Pápán”. Süle Zsolt azt is írja kommentjében „Azt pedig a város vezetőitől várjuk el, hogy a szerződés aláírása után a legrövidebb időn belül visszavonják a lakosságot megsarcoló kommunális adót mivel annak bevezetését a gyár felszámolásával indokolták”. Mindezekre a polgármester úgy reagált, az 1, 134 milliárdos összeg, egy felszámolási eljárásban kifizetett összegként párját ritkítja a magyar gazdaság történetében.
-A kommunális adóról a képviselő-testület tárgyalni fog, amikor eljön az ideje, ott Süle Zsolt is elmondhatja az érveit. Remélem, lesz neki, mert eddig ilyenekkel ritkán találkoztunk. Megjegyzem, a városok többségében van kommunális adó, függetlenül attól, hogy van ott húsgyár vagy nincs – mondta, hozzátéve, azt tudni kell, hogy a vételár ebben az esetben nem a korábbi tulajdonost, vagyis az önkormányzatot illeti, hanem a tartozások fedezetéül szolgál.
-A gyár jövőjét illetően nem az a kérdés, hogy mennyiért szerezte meg az új tulajdonos, hanem az, hogy a technológiai megújítással képes lesz-e az új tulajdonos az energetikai rendszerek korszerűsítését, a termelésben használt gépek korszerűsítését, a technológiai sorok átalakítását és a dolgozók versenyképes fizetését biztosítani. Süle Zsoltnak, aki felügyelő bizottsági tagja volt ennek a gazdasági társaságnak és részletekbe menő pontossággal ismeri a gyár működését és állapotát, mindezt pontosan tudnia kell – hangsúlyozta Áldozó Tamás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!