Bibliai hegyek a hittan táborban


2016-07-12 19:12:53  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliai hegyek a hittan táborban főképe
A tókerti Szent Benedek Plébánia idén ötödször rendezte meg a nyári hittanos táborát a múlt héten. A jó hangulatú, egy hetes táborban 41 gyermek vett részt.
Steinerné Czihlár Helga szervező elmondta, a tábor központi témája idén a Bibliai hegyek voltak, így minden napra egy-egy hegy jutott. „Jártak” az Araráton, a Sínai-hegyen, a Golgotán, a Táborhegyen és a Moriján. A helyszín a tavalyi évhez hasonlóan a Ferences templom udvara és közösségi termei voltak.
-Minden napot közös imával, énekléssel és mesével nyitottunk meg, amit az adott bibliai hegyhez kapcsolódik. A gyerekek az öt nap során felelevenítették a bibliai történeteket, elbáboztak, eljátszották azokat. A tábor során több kézműves foglalkozáson is részt vehettek. Készítettek szivárványt, karkötőt dekorgumiból, kincstartó dobozt, tarisznyát és gyertyát díszítettek, flipperes nyuszit hungarocell tojásból és követ is festettek. Sokat énekeltünk, játszottunk métáztunk és fociztunk. Egyik nap kirándultunk Kupra, az Erdei iskolába, ahol nagyon jól éreztük magunkat. A tábor során a tókerti plébánia Rózsafüzér Társulata segítette a munkánkat – mondták a szervezők.
Csiba Dóra negyedik alakommal vett részt a táborban, ahol évről évre jól érzi magát az új barátaival, akikkel itt ismerkedik meg. Dórinak hittan tanára ajánlotta a tábort, amit nem bánt meg. A fiatal lánynak a kupi kirándulás tetszett, ahol akadályverseny és egyéb játékos feladat várt rájuk.
A tábort egy hálaadó szentmise zárta péntek délután, melyen részt vettek a gyerekek és szüleik. A szervezők köszönetüket fejezték ki dr. Mail József apát plébánosnak, a szülőknek, a középiskolás, közösségi szolgálatot teljesítő diákoknak és minden segítőnek, akik lehetővé tették, hogy ez a tábor létrejöhessen. Remélik, jövőre ismét megszervezhetik a nagy sikernek örvendő hittanos tábort.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!