Aktok, portrék és tájképek


2016-07-10 16:51:50  | cikk: ha  | 


Aktok, portrék és tájképek főképe

A hagyományokhoz híven zárókiállítás koronázta meg a képzőművészek nyári táborának tíznapos kurzusát. Az első napokban Homokbödögén, a település vendégeként alkothattak a résztvevők, majd ezen a héten délelőttönként a Városi Sportcsarnok konferenciatermében, délutánonként pedig Pápán és környékén dolgoztak. A műtermi munka során készültek portrék és aktok is. Drabant András elmondta, a nyári tábor nagy előnye, hogy modell után dolgozhatnak, erre a tanév során nincs idő és nincs lehetőség sem. A résztvevők munkáját Horváth Lajos, Drabant András, Kiss László és Molnár Lajos segítette korrektorként.

Lukács Katalin művésztanár elismeréssel szólt a résztvevők munkájáról

A nyári tábor során készült alkotásokból a legszebbeket válogatták ki az alkotók a zárókiállításra, melynek ezúttal is a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépülete adott otthont. Lukács Katalin, a homokbödögei napok szervezője beszédében Borbély Lajosra is emlékezett, aki létrehozta ezt a művésztelepet, maga köré gyűjtötte a képzőművészet iránt fogékony fiatalokat és idősebbeket. A közös alkotás során egymástól tanulnak a résztvevők és formálódnak alkotásaik, tette hozzá Lukács Katalin, aki köszönetet mondott a JMSZK-nak és Róka Norbert művelődésszervezőnek, hogy ez a tábor ebben az évben is létrejöhetett.

A kiállítást Áldozó Péter, Homokbödöge polgármestere nyitotta meg. A település immár második alkalommal látta vendégül a nyári alkotótábor résztvevőit, s a polgármester örömmel látta, hogy a művészek ezúttal is találtak újabb megörökítésre érdemes épületeket, utcarészleteket a településen. A hely kínálta lehetőségeken túl a tábort gazdagította, hogy a résztvevők bepillantást nyerhettek a Homokbödögei Alapfokú Művészeti Iskolában folyó munkába, hisz az intézmény növendékei közül is ott táboroztak néhányan, illetve sok diákmunka látható a falakon. Áldozó Péter a 2017-es képzőművészek nyári táborának résztvevőit már most meginvitálta Homokbödögére, hisz maradtak még felfedezésre váró szép részletek, mondta.

Az egyik résztvevő, Molnár Lajos unokái vállalták, hogy rövid műsort adnak a megnyitón

A kiállításmegnyitón közreműködött Fórizs Emma, Fórizs Viola és Molnár Lajos, akik verssel, énekkel és furulyamuzsikával színesítették az alkalmat. A tárlaton Csontos Armand, Drabant András, Fölnagy Tibor, Fülöp Kriszina, Hagen Richárd, Horváth Ilona, Kiss László, Mészáros Ilona, Molnár Lajos, Pekárdi Sára és Portik Péter képei láthatók. Csontos Armandot barátai is elkísérték a megnyitóra, aki visszajáró vendége a tábornak. Az orvostanhallgató fiatalember Borbély Lajos ösztönzésére kezdett el rajzolni, festeni, mely a mai napig kikapcsolja, feltölti. A tábort a közös alkotás öröméért és a jó társaságért is szereti, mondta.
A nyári táborban készült alkotások augusztus 19-ig tekinthetők meg a színházépület emeleti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!