Átadták a kapitányság felújított épületegyüttesét


2016-07-09 21:50:03  | cikk: HuHa  | 


Átadták a kapitányság felújított épületegyüttesét főképe
Ünnepélyes keretek között adták át a Pápai Rendőrkapitányság felújított és kibővített épületegyüttesét péntek délután. A rendőrpalotának nevezett, a város arculatát meghatározó emblematikus épületet 1929-ben emelték, s mostanra jócskán ráfért a felújítás.

Mint ismeretes, az elmúlt egy évben négy beruházás eredményeképpen teljesen megújult a 130 rendőr munkahelyét jelentő rendőrpalota. Szappan Csaba rendőrkapitány érdeklődésünkre felidézte, nagyon nehéz egy év áll az állomány mögött, s ez abból fakadt, hogy az építkezés idején nehéz volt az ügyfelek rendelkezésére állni, feladataikat változatlan minőségben elvégezni, hiszen az építkezés a kapitányság teljes egészét érintette, s a rendőröknek porban, zajban, az építkezés káoszában kellett helytállniuk.

Szappan Csaba rendőrkapitány mondott köszönetet a beruházásért

A 320 millió forint összköltségű beruházásban szerepelt egy új épület építése az kapitányság udvarán, ez 74 millió forintba került, s ennek felét Pápa Város Önkormányzata állta, másik felét az Országos Rendőr-főkapitányság finanszírozta. A meglévő épületek felújítása, a homlokzatok helyreállítása, az épület hőszigetelése, a nyílászárók cseréje 190 millió forintba került, erre egy KEOP pályázat biztosított forrást, az épületbelsők teljes felújítása, a vizesblokkok újjáépítése, az irodák burkolatainak cseréje, az épület belső festése pedig rendőrségi költségvetésből történt. Ehhez kapcsolódott még a munkák befejezése után az udvar rendbetétele, mely az 500 négyzetméteres terület térkövezését jelentette.

Az ünnepélyes épületavatót dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Áldozót Tamás polgármester, dr. Töreki Sándor, rendőr dandártábornok, Veszprém megye rendőr-főkapitánya, a kapitányság illetékességi területének településvezetői, a pápai rendőrség személyi állománya, a kivitelezésben résztvevő cégek képviselői és meghívott vendégek jelenlétében tartották. Szappan Csaba köszöntőjében a felújítási munkálatok indokoltságáról, a leromlott épületekről, a szűkös helyről beszélt, s arról, hogy a beruházás eredményeképpen mennyivel komfortosabb körülmények állnak most rendelkezésükre. Az alezredes köszönetet mondott a döntéshozóknak, akik segítették a források megteremtését, a város önkormányzatának, mely 37 millió forinttal járult hozzá az új épület költségeihez és a kivitelezőknek, akik a munkákat elvégezték. Megköszönte rendőreinek, hogy elviselték a felújítással járó kellemetlenségeket és még színvonalasabb munkára bíztatta őket a város és a járás lakossága érdekében.

Száznál is több vendég és rendőr vett részt az épületavatón

Dr. Áldozó Tamás beszédében azt emelte ki, az állam és az önkormányzat önmagáról állít ki bizonyítványt azzal, hogy milyen működési feltételeket, milyen infrastruktúrát képes biztosítani a különböző feladatok ellátásához. Pápa városa sokat lépett előre az elmúlt időszakban: jelentősen javultak a közigazgatási munka feltételei, új épület szolgálja az egészségügyi ellátást, óriásit lépett előre a bázisrepülőtéren a katonai infrastruktúra.
-A rendőrpalota Pápán mindig is emblematikus épületnek, nem túlzás, ha azt mondjuk, városképet meghatározó épületnek számított. Megújulását üdvözöljük, arra pedig, hogy a város kötelezettségvállalásával a bővítésének részesei lehettünk, képviselőtársaimmal együtt valamennyien büszkék vagyunk. Az évente megtárgyalt rendőrségi beszámolókból ismerjük a pápai kapitányságon folyó rendőri munka színvonalát, tudjuk, hogy a pápai kapitányság országos összevetésben évek óta őrzi elismerésre méltó pozícióit. Az itteni munka alapján a pápaiak már régen rászolgáltak arra, hogy minőségileg jobb körülmények között szolgálják a várost és a kistérséget; örülünk annak, hogy a jövőre nézve ezek a jobb körülmények immár valósággá váltak. Gratulálunk mindazoknak, akiknek a jó döntésére, munkájára, elkötelezettségére és kitartására volt szükség, hogy eljussunk a mai ünnepélyes birtokbavételhez. Jó helyre került az állam, és jó helyre került a város pénze is – fogalmazott, majd köszönetet mondott a határon szolgáló rendőröknek és az itthon maradottaknak, akik a csökkentett létszám ellenére is ellátják feladataikat.
-Higgyék el, hogy az elmúlt hónapok áldozatvállalása sokszorosan megtérült: a rendőrök elfogadottsága, a rendőrök megbecsülése olyan helyre került, ahova csak valóságos teljesítménnyel lehet eljutni. Őrizzék ezt a pozíciót, s ebben legyen segítségükre a megújult és kibővült épület, a minőségi munkakörülmények és az a bizalom, amivel a város közvéleménye Önökre tekint!

Jó helyre került az állam, és jó helyre került a város pénze is - mondta Áldozó Tamás polgármester

Az épületavatón dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át a kapitányság jelképes kulcsát Szappan Csaba rendőr alezredesnek. A politikus köszöntőjében azokról az előrelépésekről szólt, melyek a rendőrség megerősítését, megbecsülését szolgálják. Megemlítette a létszámbővítést, a törvények szigorítását, a rendőrségi gépjárműpark megújítását, a 112-es segélyhívó rendszer kialakítását és az új szolgálati törvényt, mely új előmeneteli- és illetményrendszert tartalmaz. Mindezek a változások már látszanak a rendőrség munkájának eredményességében, hiszen a bűncselekmények száma csökkent az elmúlt években – tette hozzá. A pápai kapitányság felújításával kapcsolatban elismeréssel szólt arról az összefogásról, aminek eredményeként megújulhatott a rendőrpalota.
-Ez a beruházás állami, önkormányzati és uniós forrásból valósulhatott meg, összefogott a rendőrség, a helyi rendőrkapitányság, a Belügyminisztérium, az önkormányzat és a kormány. Azt kérem a rendőrség személyi állományától, hogy ezt a csodálatos épületet valamennyiünk érdekében használják egészséggel, védjék, becsüljék meg munkájuk során, hiszen ez is hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a jövőben még jobb eredményeket tudjunk elérni.

Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes a belügyminiszter üdvözletét és elismerését is hozta

Az ünnepség folytatásában a történelmi egyházak képviselői áldották meg az épületegyüttest, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően a jelenlévők megtekintették a felújított és újonnan épült tereket.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az épületegyüttest a pápai rendőröknek

Szappan Csaba rendőrkapitány úgy véli, nem mindegy, hogy milyen környezetben, milyen körülmények között végzik munkájukat az emberek. A rendezett környezet pozitívan hat a munkavégzésre és bízik abban, hogy az új körülmények még hatékonyabbá teszik az állomány munkáját. A pápai rendőrök büszkék lehetnek a megújult épületekre – fogalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!