Tartalmas programok a barokk táborban


2016-07-08 17:36:34  | cikk: Babos Petra  | 


Tartalmas programok a barokk táborban főképe
Tizenöt kisgyermek részvételével zajlott a héten a már hagyományosnak mondható nyári barokk tábor első turnusa. A résztvevő gyerekekre egész héten számos színes és érdekes program várt.
Horváthné Bátor Mária táborvezető hírportálunknak elmondta, az idén is igyekeztek úgy összeállítani az ötnapos tábort, hogy a gyerekek olyan programokon, illetve foglalkozásokon vegyenek részt, amelyekre más táborban nincs lehetőségük. Fontos szempont volt az is, hogy a rendszeresen visszatérő táborozóik változatos programkínálatot kapjanak, hiszen sokan vannak, akik már tavaly és tavalyelőtt is részt vettek a táborban, illetve több turnusban is itt töltik a nyári vakáció egy részét.
-Minden nap volt barokk foglalkozás, megismerkedtünk a kastéllyal, a barokk korral, megtekintettük a kastély Lego kiállítását, készítettünk barokk nyakéket, álarcot, gyűrűt és levendulás díszt, valamint sütöttünk mézeskalácsot és langallót is. A gyerekek természetesen be is öltözhettek barokk ruhába, amelyben a tárlatvezetés keretében a grófi családdal teázhattak. Újdonság volt, amit nagyon élveztek a táborozók, a bringóhintózás a Várkertben és az elemlámpás séta a pincében. A héten kirándultunk Nagyvázsonyba, ahol a Kinizsi várat, a Posta Múzeumot és Tarsoly László kovácsmester műhelyét is megtekintettük. Fontos célunk, hogy a gyerekek megismerkedjenek a város kézműves mestereivel, így szerdán ellátogattunk a Somlai úti szikvíz üzembe, s megismerkedtünk a szikvíz készítés fortélyaival, miközben gyönyörködhettünk az üzem udvarán lévő oázisban, ahol gyümölcsök és nem mindennapi növények láthatóak. A héten volt lehetőség a strandolásra is a Várkertfürdő kellemes vizében – mondta a táborvezető, aki hozzáfűzte, a Várkertben számháborúztak is, valamint a játszótéren is játszhattak.
A bringóhintó menetre kész...
Pénteken, a táborzáró napján reggel játékos tornával indult a nap, melyet Nyers Adrienn, alternatív képességfejlesztő tanácsadó tartott. A torna lényege az volt, hogy a jobb és a bal agyféltekét jobban összehangolják a mozgás segítségével. A mozgás általi képességfejlesztés alapja a kineziológia egyik ága, ami a tanulási képességfejlesztésre lett kidolgozva. A játékos feladatokat a gyerekek nagyon élvezték, voltak finommotorikát, olvasási és számolási készségeket fejlesztő feladatok. A délelőtt folytatásban módszertani foglalkozás várt a gyerekekre, majd egy mesét néztek meg.
A tornán igazán jól érezték magukat a gyerekek
A gyerekek egybehangzó véleménye szerint nagyon jó volt a tábor, érdemes volt eljönni, mivel bepillantást nyertek a barokk világba, megismerkedtek a kastéllyal és még szórakozhattak is.
Hegedűs Márk Győrből érkezett a nagymamájához nyárra. A fiatal fiú már tavaly is részt vett a barokk programon, s annyira tetszett neki, hogy az idén is úgy döntött, eljön. Márknak legjobban a bringóhintózás tetszett, szerinte érdekes volt, hogy négyen együtt kellett pedálozni a járgányt. Márknak sok új barátja is lett a táborban.
Mórocz Emma pápai kislány először vett részt a programban, amit édesanyja ajánlott. Emmának nagyon tetszettek a kézműves foglalkozások, főként a mézeskalács sütés és a barokk nyakék készítése. A kislánynak nagy élmény volt, hogy barokk ruhát ölthetett, s sétálhatott a főúri terekben. Emma jövőre is szeretne eljönni az öt napos táborba az egyik barátnőjével.
A tábor még három turnusban várja a gyerekeket. Akkorra is számtalan érdekes és izgalmas programot állítottak össze a szervezők, lesz többek között kürtöskalács sütés, ellátogatnak a Csehi tanyára, ahol fejni tanulnak, s vajat köpülnek, lovaskocsikáznak, de kirándulnak Fraknó várához és a győri Ugri Birodalomba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!