Két érem a 3D vadászíjász EB-n


2016-07-08 16:28:08  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: ebhc2016.at  | 


Két érem a 3D vadászíjász EB-n főképe
Az IFAA nemzetközi íjász szervezet az ausztriai Saalbach Hinterglemmben négy napon át rendezte meg 3D vadászíjász Európa-bajnokságát. A kontinensviadalt 1000 méterrel a tengerszint felett, 24 ország 1600 íjászának részvételével, összesen kilenc pályán bonyolították le, hazánkat 24 versenyző képviselte. A magyar delegációban a Delta Íjászegyesület négy sportolója is ott volt, Vései Réka, Gulyás Erik, Gyenge Zsófia és Süle István is igyekezett a csigás kategóriában minél előrébb végezni. A bajnoksággal kapcsolatban Süle István elnök elégedettségének adott hangot, hiszen két érmet is sikerült hazahozniuk.
- Magyarország öt Európa-bajnoki címet szerzett, és örömmel mondhatom, hogy egyesületünk sem tért haza üres kézzel, Vései Réka és Gulyás Erik nyakába ugyanis egyaránt bronzérmet akasztottak. Gyenge Zsófia is jól lőtt, számára egy hatodik hely jutott, jómagam pedig 15. lettem. Elégedettek vagyunk ezekkel az eredményekkel, melyhez a jó felkészülés is hozzájárult, többek között Pápán, Körmenden, Écsen és Huszárokelőpusztán is sokat gyakoroltunk. A pályák a versenyzőket komoly kihívás elé állították, hiszen egy hegyes-völgyes területen alakították ki őket, ahol a téli időszakban egyébként síelnek. Nagyon sok múlt a megfelelő távolság megbecslésén, hiszen jelöletlen célok voltak, maximum 55 méterre. Azt gondolom, tudtunk alkalmazkodni a nehéz terepviszonyokhoz.
Az egyesület elnöke a jövővel kapcsolatban elmondta, már készülnek az országos bajnokságokra, emellett a Sopronban rendezendő világbajnokságon is szeretnének részt venni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!