Höxteri diákok látogattak a Közgázba


2016-07-06 15:25:00  | cikk: Babos Petra  | 


Höxteri diákok látogattak a Közgázba főképe
2005 óta kitűnő kapcsolatot ápol a Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma és az Észak-Rajna-Vesztfáliában található német iskola, a Berufskolleg des Kreises Höxterrel. A gyümölcsöző kapcsolat jegyében évről-évre néhány diák és kísérőtanáraik látogatnak Pápára. Június 28-án 18 diák és 2 kísérőtanár érkezett városunkba. A partnerségi kapcsolat legfőbb célja a szakmai gyakorlaton túl az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a másik országgal, az oktatási rendszerükkel és az ottani cégekkel – mondta el Aller Zsuzsanna némettanár, a projekt kapcsolattartója, aki hangsúlyozta, a pápai közgázos diákok is több alkalommal jártak már Höxterben, s ismerkedtek az ottani német cégekkel, szokásokkal és kultúrával.
A német diákok pápai tartózkodásuk során is számos céghez látogathattak el, jártak a Yanfengnél, a Böllér Kft-nél, a Meister Holznál és a Vízműnél.
Tarek Peschlee német tanuló először járt Pápán. Nagyon tetszett neki minden, kiváló idő volt. Számára a legérdekesebb a Böllér Kft. és a Yanfeng cég volt, ahol nagyon keményen dolgoznak a munkások.
A tíz nap alatt a kirándulás sem maradhatott el, jártak a Balatonon és Budapesten is, ami nagyon tetszett nekik. Szabadidejükben a Várkertfürdőben lubickoltak, napoztak, de a város nevezetességeit is megtekintették, és természetesen a Németország - Olaszország meccsen is szurkoltak az Esterházy-kastély udvarán.
A két partneriskola diákjai a múlt héten az ismerkedési délutánon fényképes prezentáció formájában mutatták be egymásnak lakóhelyüket, iskolájukat.
Sandra Soszynski, a projekt felelőse, az egyik kísérőtanár, aki már sokadszor jött városunkba, hírportálunk kérdésére elmondta, öröm számukra, hogy 11 éve testvériskolai kapcsolatuk van a pápaiakkal. Tetszett neki a megújult Fő tér. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy a német tanulóikkal megismertessék a magyar kultúrát, reménykedve abban, hogy a későbbiekben örömmel választják majd nyaralási célpontjukká. A tanárnő végül hozzáfűzte, jövőre ismét szeretnének Pápára ellátogatni.
A höxteri diákok holnap indulnak haza a tartalmas programok után.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!