A feljutás a cél


2016-07-05 21:34:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A feljutás a cél főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokságra készülő Pápai Perutz FC vezetősége a keddi edzést megelőzően sajtótájékoztató keretében ismertette a klub idei célkitűzéseit, átigazolási politikáját és az elkövetkezendő hetek programját. A sajtó képviselőit elsőként Bocskay László elnök köszöntötte, aki röviden értékelte a 2015/2016-os szezont, köszönetet mondott a játékosoknak, a szakmai stábnak az elvégzett munkáért, majd rátért az idei elvárásokra.
- Úgy gondoljuk, hogy – bár jó teljesítményt láthattunk a csapattól az elmúlt bajnokságban – az előttünk álló pontvadászatban ez kevés lesz a feljutáshoz – szögezte le az elnök. Célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot, és ezt olyan kerettel szeretnénk elérni, amely az NB III-ban is megállja majd a helyét. Ezekhez természetesen változtatásra lesz szükség, a csapat gerince megmarad és Marton Miklós marad az edző is, de szeretnénk pápai kötődésű, meghatározó labdarúgókat sorainkban tudni.
Bocskay László hangsúlyozta, a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubbal szeretnének még szorosabban együttműködni, épp ezért az U19-es csapat Lengyel Ferenc irányításával a jövőben együtt készül a megyei I-es kerettel. Mint megtudtuk, az első csapathoz a Téli Kupa gólkirálya, Ihász Márk is aláírt, a 19 esztendős játékos csatár poszton bevethető. Glatz Lajos klubmenedzser kiemelte, a keretnek több fronton is helyt kell majd állnia, hiszen a bajnokság mellett az országos és megyei Magyar Kupában is kötelező indulnia, ami még nagyobb terhet ró rájuk, hiszen heteken keresztül szerda-szombat ritmusban kell pályára lépniük. Ugyanakkor rávilágított arra is, több olyan helyi kötődésű fiatal is van, akire ugyan komolyan számítana a vezetőedző, ám nem vállalják a heti négy edzést.
Marton Miklós vezetőedző a felkészüléssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, sok munkájuk lesz, és még a tavalyinál is keményebben fogja majd játékosait.
- Természetesen előre eltervezett elvek szerint zajlik majd az alapozás, azt megígérhetem, hogy sokat fognak dolgozni a csapattagok, és úgy érzem, jó úton járunk az igazolásokkal kapcsolatban is. Ideális lenne, ha minden posztra két azonos képességű játékosunk lenne, szeretnénk versenyhelyzetet kialakítani. Egy jól játszó, eredményes alakulatban gondolkodunk, nem lesz könnyű a bajnokság, meglátásom szerint a Balatonfüred, az Úrkút és a Balatonalmádi is kemény rivális lesz.
A sajtóeseményen elhangzott, a bérletekhez változatlan áron július 18-tól a pápai Tourinform irodában lehet hozzájutni, a bérletek a kupameccsekre is érvényesek lesznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!