Megújult a Csókai Óvoda


2009-09-02 08:00:45  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Megújult a Csókai Óvoda főképe
Korábban már többször hírt adtunk a városi óvodák rekonstrukciójáról, szeptember 1-jén az első elkészült intézményt, a Csókai Óvodát adták  át a kicsiknek, szüleiknek és az óvodapedagógusoknak..  Az ünnepségen részt vett Gőgös Zoltán, államtitkár és dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő is.
Az ovisok kedves, zenés műsorát követően Gőgös Zoltán államtitkár köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy az intézmény felújítása egy olyan együttműködés eredménye, ahol sikerült félretenni a pártpolitikai elköteleződést , olyan mintaprojekt egyben, ami az óvodai nevelést is új alapokra helyezi. Rengeteg hasznos funkcióval bővült az intézmény, ami a 21. században már nélkülözhetetlen,  például: a környezettudatosságra vagy az  energiatakarékosságra való nevelés kialakitása. 

- 1963-ban én is megszeppenve érkeztem ebbe az óvodába -  mondta dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő, majd részletezte, hogy a  kivitelezés során 100m² hasznos területtel bővült az épület, megépült a tornaszoba. Sószoba, melegítőkonyha, mosókonyha, mozgássérült WC és feljáró, irodák és vizesblokkok kerültek kialakításra.. Napkollektorok segítségével fogják a meleg vizet előállítani és korszerűsítették a világítást is.
Az elnyert pályázati pénz három óvoda korszerűsítésére  142,5 millió forint volt, s ezt még 16 millió forintos önkormányzati támogatással kellett kiegészíteni
Végh Ferenc, Nagy Gyula és Varga Imre eredményes munkájukért kaptak elismerő oklevelet, majd. ifj.Márkus Mihály, református lelkész mondott ünnepi áldást.
- Nem mindenki mondhatja el, hogy 75 évesen megújul. Valami régi, valami kopott teljesen újjá lesz.
E gondolatok jegyében kérte Isten áldását az óvodára, az ide járó gyerekekre és nevelőikre.
Csákvári Judit intézményvezető, dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő és Gőgös Zoltán, államtitkár közösen vágták át a szalagot.


Becskereki Lászlóné, a Vajda Péter Óvoda vezetője a következőket mondta:
- Nagyon megérdemelte az óvoda ezt a felújítást. Az óvónők eddig is mindent megtettek, hogy a gyerekek szeressenek ide járni. Eddig is barátságos volt, de most….valami csoda lett!

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!