Szerdától nemzetközi fúvósfesztivál lesz Pápán


2016-07-04 15:08:18  | cikk: Babos Petra  | 


Szerdától nemzetközi fúvósfesztivál lesz Pápán főképe
A zenészek és a közönség együtt ünnepli Pápa Város Fúvószenekara újjáalakulásának 70. jubileumát szerdától.  A “Csináljuk a fesztivált!” című négy napos koncert¬sorozat keretében a pápai zenekar közösen ünnepel és zenél barátaikkal, akik több országból érkeztek a nívós eseményre.  
A négy napos fesztiválra már gőzerővel készülnek a szervezők. A csoportok a holnapi nap folyamán érkeznek, s szerdán meg is kezdődnek a próbafolyamatok, hiszen így válik ez a fesztivál egy szakmai fejlődéssel egybekötött négy napos ünneppé. A fesztivált szerdán 20 órakor Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának koncertje nyitja meg, majd őket 21 órától a székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar követi. Csütörtökön a hollandiai ProjectChoir Kampent, majd az olaszországi Banda Musicale Cittá di Staffolo csoport műsorát hallgathatja és láthatja a zenebarát közönség. Pénteken az ajkai Bányász Fúvószenekaré és a finnországi Puhallinorkestri Mansetti-é  a színpad. A rendezvény csúcspontja, és egyben zárása szombaton este 20 óra 30 perctől lesz, amikor a résztvevő zenekarok és kórusok közös koncertjét élvezhetik az érdeklődők. Ekkor a Fő téren 250 külföldi és magyar zenész mutatja meg, milyen összekovácsoló ereje van a zenének – tájékoztatta hírportálunkat Mógor-Schmidt Katalin, az egyesület elnöke, aki hozzáfűzte, a rendezvényre továbbra is várják a közösségi szolgálatot teljesítő diákokat, akik szívesen töltenének egy négy napot a zenekarral. Őket szerdán 16 órára várják a Fő térre.
Az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki mindenkinek, a zenekar családtagjainak, barátoknak, ismerősöknek, aki segítették a fesztivál létrejöttét, kiemelve Pápa Város Önkormányzatát, akik támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény.
A koncertek ingyenesek, szeretettel várnak minden érdeklődőt, de azért érdemes időben érkezni a Fő téri helyszínre, hiszen 450 fő tud helyet foglalni a székeken. Amennyiben az időjárás nem lesz kegyes a szervezőkhöz, akkor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme ad otthont a programoknak, a szombati közös hangversenynek pedig a Városi Sportcsarnok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!