Történetet írtak a Könyvmoly táborban


2016-07-02 17:00:03  | cikk: Babos Petra  | 


Történetet írtak a Könyvmoly táborban főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja tavasszal nyitotta meg Kultúr–Kuckóját az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. Ehhez kapcsolódóan idén először szerveztek Könyvmoly elnevezéssel tábort, melyre általános iskolás kisdiákokat vártak. A tábor nagy népszerűségnek örvendett, hiszen maximális létszámmal indult.
Az öt napos napközis tábor során a résztvevő gyerekek számos érdekes és izgalmas programon vehettek részt. Hétfőn egy irodalmi sétára indultak a városba Nagy Judit irányításával. Megnézték Petőfi házát és szobrát, de több helyszínt is felkerestek. Kedden felmásztak a Nagytemplom toronyba, ahonnét gyönyörű kilátás tárult a csoport elé a ragyogó napsütéses időben. Jártak a Kékfestő Múzeumban, a Pápai Református Gyűjteményekben és az Esterházy-kastélyban is. Minden nap volt kézműves foglalkozás és játszóház is, de fagyiztak és pizzáztak is egy-egy délutánon – tájékoztatta hírportálunkat Pintér-Papp Eszter, a tábor vezetője.
Az öt napos tábor különlegessége az volt, hogy egy kisregényt írtak közösen a gyerekek saját fantáziájuk és elképzeléseik alapján.
Sike Bálint, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulója, barátai és édesanyja javaslatára jött el a táborba, ahol nagyon jól érezte magát, egyáltalán nem bánta meg választását. A fiúnak az tetszett a legjobban, amikor kézműveskedtek és a regényt írták. A kedves nyári történet szerint egy pápai család a Velencei-tóhoz indul nyaralni, ahol történnek jó és rossz dolgok egyaránt, de a vége az jó. A könyvhöz az illusztrációkat szintén a gyerekek készítették a hét során.
Az újdonságként indult tábor beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a résztvevők mindannyian jól érezték magukat, s kicsit fájt a szívük, amikor a közösen eltöltött napokat egy hangulatos bulival zárták pénteken délután.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!