Újra forog a tapolcafői malomkerék


2016-07-01 00:12:19  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Újra forog a tapolcafői malomkerék  főképe
Tapolcafőiek odaadó munkájának köszönhetően ismét forog a Forrás Tanösvény mellett található malomkerék, melynek nemrég kitört az egyik féltengelye. A problémát időben észlelték a helyiek, majd meg is javították a többmázsás malomkereket.
– A malomkerék egyre jobban nyikorgott, majd egy vájat keletkezett, ami aztán a féltengely kitöréséhez vezetett. Amikor észrevettük, rögtön leállítottuk a malomkereket. Ezt muszáj volt megtennünk, mert akár hatalmas kár is keletkezhetett volna, ha leesik a kerék és összetörnek a lapátok. Nagy szerencsénkre a szükséges javítási munkálatok elvégzéséhez remek szakemberek voltak a segítségünkre: idősebb Nagy Lajos, Bali István és Kovács László – elevenítette fel Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör alapító tagja. Mint mondta, a javítást néhány óra alatt elvégezték.
– A malomkerék több mint egy hete nem forgott már, így annyira kiszáradt, hogy a súlya a felére csökkent. Azonban így is öt emberre volt szükség a javításhoz. Nagy munka volt a szétszedése, majd a hiba forrásának orvoslása, ám az összeszerelés már gyorsabban ment – emlékezett vissza Horváth Endre. Megjegyezte, az ország szinte minden szegletéből érkeztek már kirándulók a Forrás Tanösvényhez, melynek egyik ékessége az ismét gondtalanul forgó malomkerék.

Képek:


Címkék: Tapolcafő | malomkerék
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!