Fesztiválról fesztiválra - gyűjti az elismeréseket a Szó és Kép Színpad


2016-06-30 18:38:48  | cikk: ha  | fotó: Szó és Kép Színpad  | 


Fesztiválról fesztiválra - gyűjti az elismeréseket a Szó és Kép Színpad főképe

A Szó és Kép Színpad eseménynaptára már év elején zsúfolt, s mire elérkezik a nyári szabadtéri programok szezonja, teljesen megtelik. Minden hétvégén szerepelnek valahol, járják a Dunántúlt, visszatérő vendégei a rendezvényeknek. Mindezek mellett a szakmai megmérettetésekről sem hiányoznak, júniusban a komlói és a vasvári fesztiválon is pozitív visszajelzéseket kaptak a zsűritől.

A Komlói Amatőr Színházi Találkozóra a közel száz nevezett előadásból 12 került be a programba, köztük a Szó és Kép Színpad darabja. Shakespeare Szentivánéji álom című művéből Pyramus és Thisbe történetét dolgozták fel, saját színjátszó csoportjuk napi problémáira, örömeire, bakijaira adaptálva.

A Shakespeare-átdolgozás tetszett a zsűrinek

A komlói zsűri tagjai Kubik Anna színművész, Regős János rendező, Németh Ákos drámaíró, műfordító és Pataki András rendező, színházigazgató voltak. A Szó és Kép Színpad minősítést nem kért a darabra, hisz ez már korábban Vasváron aranyat kapott. Csukárdi Sándor rendező elmondta, hogy a nívós találkozón való részvétel joga már önmagában is elismerés volt, ehhez hozzájárultak még a zsűri dicsérő szavai. Kiemelték a közös játékot, azt, hogy az összeszokott csapattól egy jó ritmusú, vidám, önfeledt előadást láthattak.

A másik találkozón, a XV. Vasvári Színjátszó Fesztiválon viszont már kért minősítést a csapat. Legújabb mesekomédiájukat, A székely asszony meg az ördög című történetüket mérettették meg. A mese szereplői Rózsás Hajnalka, Csukárdi Sándor, Balogh Adrienn, Hujber András és Csonka Anita voltak. A darabot Csukárdi Sándor írta és rendezte, a rímes játékot több történetből állította össze.

A székely asszony meg az ördög - ez a Szó és Kép Színpad legújabb komédiája

Az előadás ezüst minősítést kapott, a zsűri elismerően szólt a színészi játékról, a díszletekről, jelmezekről, kellékekről; az egyik zsűritag Jankovics Marcell rajzfilmjeihez hasonlította a Szó és Kép Színpad által teremtett képi világot. Tanácsokat adtak a kerettörténethez, hogyan vonhatnák be a szereplők még inkább a nézőket a játékba. Mindenesetre a dramaturgia oly mértékben elnyerte tetszésüket, hogy Csukárdi Sándor munkáját oklevéllel jutalmazták.

A fesztiválmenet azonban nem áll meg, hisz a Szó és Kép Színpad minden meghívást örömmel fogad. Ezen a hétvégén a határon túlra utaznak, Komárom-Őrsújfaluban lesz egy színjátszós találkozó, az Ekhós-szekér Fesztivál, ott lépnek majd fel. Aztán indulnak tovább, hisz a nyár még csak most kezdődött. Az ősz sem hoz azonban pihenést, hisz már szervezik a második Bödögei Komédiák Fesztivált.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!