Őrizzük meg az értékeket - évadzáró előadás a Gyurátz Körben


2016-06-29 07:11:37  | cikk: ha  | 


Őrizzük meg az értékeket - évadzáró előadás a Gyurátz Körben főképe

Döbrönte Tibor volt a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör június összejövetelének vendége. A pápai evangélikus gyülekezet tagja Egyháztörténeti anzix címmel tartott előadást, melyet átszőtt személyes élményekkel. Döbrönte Tibor idén töltötte be 85. életévét, lutheránus családból származik, Pápán született, az itteni evangélikus templomban keresztelték, itt konfirmálkodott, itt házasodott össze feleségével és a gyülekezetnek több mint nyolc évtizede hűséges tagja.

Döbrönte Tibor az egyik legidősebb tagja a pápai evangélikus gyülekezetnek, aki mindig bizonyságot tett hitéről. Az evangélikus általános iskolába járt, aztán a Pápai Református Kollégiumban folytatta tanulmányait. Mint mondta, sok minden változott azóta, s ezeket a változásokat el kell fogadni, ahogy forog a világ kereke, hoz új dolgokat. Ám az újért, az egyszerűbbért, a kényelmesebbért sem szabad feladni mindent; azok az értékek, melyek hatvan, hetven évvel ezelőtt irányt mutattak és erőt adtak, azok közül sok ma is érvényes. Döbrönte Tibor számára ilyen a hit, a család és a tudás.

Döbrönte Tibor hűséges tagja a pápai evangélikus gyülekezetnek, de hűsége munkájában is megnyilvánult: 40 éven át volt a MÁV alkalmazottja, állomásfőnökként vonult nyugdíjba

Döbrönte Tibor felidézte diákkori emlékeit, ezekhez kapcsolódtak egyháztörténeti előadásának elemei, a reformáció és ellenreformáció történései. A pápai lutheránus közösség tagja a reformáció ünnepének 500. évfordulójához közeledve mondta el gondolatait. Polgárdi Sándor esperes az összejövetel végén lezárta a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör tavaszi évadát és elmondta, hogy az előadássorozat szeptemberben folytatódik. A vendégek névsora még egyeztetés alatt áll, de szerepel orvos és lelkipásztor is a tervezetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!