Az Év játékosa Beimli Katalin


2016-06-28 09:45:45  | cikk: Babos Petra  | 


Az Év játékosa Beimli Katalin főképe
Két évvel ezelőtt a PELC edzői és a vezetőség úgy döntött, hogy a játékosaik elismeréseként, a Hónap játékosa díjat megalapítják, amit rendszeresen megkaptak a labdarúgók. Az idei évben az Év játékosát is jutalmazták. A díjat hétfő délután a Perutz székházban Grőber Attila, a PELC elnöke adta át.
Grőber Attila kérdésünkre elmondta, fontosnak tartották, hogy érezzék a játékosok, hogy odafigyelnek rájuk, nyomon követik a fejlődésüket, illetve az edzők is érezzék, hogy a véleményüknek van súlya. Úgy gondolták, hogy idén először az Év játékosa díjat is átadják, amit egy fiatal labdarúgó palánta, Beimli Katalin vehetett át.
-Az elmúlt két-három hónap eseményeiből kiderült, hogy a női focit mennyire fontosnak tartja a PELC. A női labdarúgást nem önmagában csak sportügynek tekintjük, hanem társadalmi kérdésnek is, ezért ez az elismerés az egész női focinak szól, azt kifejezve, hogy azt szeretnék a jövőben, ha minél több lány sportolna, focizna – mondta Grőber Attila, aki gratulált Katalinnak, s elismerésül egy kupát és a Dárdai című könyvet adta át a fiatal lánynak.
Beimli Katalin, a lánycsapat lelke, kapitánya, aki a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 10. osztályos tanulója szerint elmondhatatlan érzés az Év játékosának lenni.
-Három éve focizok csapatban, a Mezőben, amióta járok, de korábban is játszottam az általános iskolás éveim alatt a fiúkkal. A családunkban anyukám testvére futballozik csak, de most már az egész család szereti ezt a sportot. Edzéseim hetente háromszor vannak, pénteken vagy szombaton pedig meccs – mondta az Év játékosa, aki belső védőként játszik a pápai csapatban.
Katalin elmondta, nagy feladat a csapat kapitányának lenni, hiszen oda kell figyelnie mindenkire, ki hogy helyezkedik.
A fiatal lány lehetőséget kapott a Fraditól, de nagyon szereti a jelenlegi csapatát, akikkel komoly csapatmunkában dolgozik.
Katalin a jövőben, az érettségi után is szeretne a futballal foglalkozni, vagy a testnevelési főiskolán tovább tanulni.
A csapat edzői Tóth Ferenc és Pődör Ákos. Pődör Ákos elmondása szerint méltó helyre került az elismerés, hiszen Kata egész évben remek teljesítményt nyújtott, nemcsak a mérkőzéseken, hanem a csapat szervezése tekintetében is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!