Virágos körforgalom készül a Csókán


2016-06-26 21:33:08  | cikk: HuHa  | 


Virágos körforgalom készül a Csókán főképe
A tervek szerint jövő tavasszal rendezett növényzet borítja majd a Csóka körforgalmát. Az előkészítő munkálatokat már most megkezdte a Városgondnokság, melynek első lépéseként a 35 méter átmérőjű körforgalom közepén lévő mélyedést töltötték fel földdel. A feltöltést vasárnap reggel végezték el, hogy minél kevésbé zavarják a nagy forgalmú csomópont közlekedését. A délig tartó munkálatok idejére rendőrök segítették a forgalmat a Csókánál.

Feltöltötték a Csóka körforgalom közepén lévő mélyedést

Az első teherautó reggel 6-kor indult el a helyszínre – tudtuk meg Bakó Istvántól. A Városgondnokság igazgatója azt is elmondta, az ötletet az adta a körforgalom rendezéséhez, hogy a helyi Talajerőgazdálkodási Kft. segítségét ajánlotta a városvezetésnek a közterületek rendezéséhez, melyhez nemcsak töltés- és termőföldet biztosítanak, hanem munkagépeket is.
-Több mint 200 köbméter töltésföldet hordunk a területre, ezt termőréteggel borítjuk és egy másik alkalommal feketeföldet, virágföldet terítünk el a körforgalomban – mondta el az igazgató.

Bakó István és Buics Lajos koordinálták a munkálatokat

Mivel a növények ültetésére a nyári időszak nem alkalmas, ezért a telepítések legkorábban ősszel kezdődhetnek, a terv szerint pedig a jövő évi vegetációs időszak kezdetére minden növény a helyére kerül. Ennek tervei egyébként már megvannak, a körforgalom közepére 8 méter átmérőjű platót emelnek, arra törpefákat és örökzöldeket telepítenek, körülöttük pedig szétnyíló hullámsávokban díszkő, örökzöldek, egynyári virágok, virágzó évelők ékesítik majd a területet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!