Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat a borsosgyőri falunapon


2016-06-26 18:00:03  | cikk: Babos Petra  | 


Kánikulai meleg, jó programok és kiváló hangulat a borsosgyőri falunapon főképe
Az idei év első igazi hőhullámának idején tartotta hagyományos falunapi rendezvényét Pápa-Borsosgyőr. A település részönkormányzata és a lelkes segítő lakosok ezúttal is olyan programokat állítottak össze, melyen kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való szórakozást.
A sportpályán tartott egész napos rendezvényen délelőtt gyermek-és sportprogramok várták az érdeklődőket, melyre sokan kilátogattak. A színes feladatok között volt gumicsizma-hajító verseny, ügyességi játék, 7-es és 11-es rúgó verseny is, melyen a gyerekek és a felnőttek egyaránt részt vettek.
A játszóházban fa játékok vártak a kisgyermekes családokra, de nem hiányozhatott a gyerekek által kedvelt légvár sem. Voltak, akik az élőcsocsót, a mini dodzsemet és a rodeó bikát is kipróbálták.  A kínálatot délután arcfestés, rendőrségi-és tűzoltó autó bemutató egészítette ki, melyre szintén sokan voltak kíváncsiak a gyermekek közül.
A falunapról a kispályás foci sem hiányzott, melyre négy csapat nevezett
Kovács Ottó kislányával, Ritával és feleségével látogatott ki a falunapi rendezvényre, ahová minden évben eljönnek. A családapa elmondása szerint a szervezők idén is kiváló programokkal várták a helyieket, kislányuk nagyon jól érezte magát. Megtudtuk, a légvár nagyon tetszett a kislányuknak, valamint a fa játékokat is örömmel próbálták ki. A délután folyamán a Pici Talpak csoporttal fel is lépett, amire már hónapok óta lázasan készültek.
Horváth Richárd János barátaival jött el a falunapra és nagyon jól érezte magát. Lelkesen mesélte, hogy volt már az ugrálóvárban, többször ült a rodeó bikán, játszott az ügyességi fa játékokkal és részt vett a gumicsizma-hajító versenyen is. Természetesen a helyi focicsapatban is játszott, de a 7-es és a 11-es rugó versenyre is benevezett, ahol elmondása szerint sikeresen szerepelt.
A gumicsizma hajító-verseny népszerű volt a gyerekek körében
A délutáni órákra megtelt a hatalmas rendezvénysátor, hiszen a színpadi produkciókra sokan voltak kíváncsiak. A helyi fellépők között voltak a Kis Manók, a Pici Talpak és a borsosgyőri lányokból és asszonyokból álló csoport, akik vidám műsorral szórakoztatták a megjelenteket.
A szép számban összegyűlteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki mint mondta, örömmel jött ki a falunapra. A városrészi napoknál törekednek arra, hogy a szürke hétköznapokat elfeledve, kötetlenül együtt tudjon lenni a falu, vagy éppen a városrész apraja nagyja, s beszélgethessenek, élvezhessék a színpadi programokat. A jótékonysági főzőversenyeken mindig felajánlják a bevételt egy-egy csoportnak, szervezetnek. Végül köszönetét fejezte ki a szervezőknek, kiemelten a Borsosgyőri Városrészi Önkormányzat tagjainak és Máté Mónikának, aki oroszlánrészt vállalt a kiváló rendezvény lebonyolításában.
A műsort követően Máté István, a részönkormányzat elnöke apró ajándékkal mondott köszönetet a fellépőknek. Az elnök hírportálunk érdeklődésére elmondta, a falunap célja, hogy összehívják a borsosgyőrieket egy szórakoztató programra, ahol a baráti beszélgetéseké, a jó hangulaté és persze a kikapcsolódásé a főszerep.
-Úgy gondoltuk, hogy a színpadi műsorokat a helyi fellépőkre építjük, hiszen a tapasztalatok szerint az itt élők nagyon szívesen nézik meg párjuk, gyermekük, unokájuk, szomszédjuk produkcióit. A fellépők már hónapokkal ezelőtt lázasan készültek a műsorra, erősítve ezzel a falu kis közösségét. Természetesen vendég fellépőket is hívtuk, színesítve ezzel a programot, amellyel kicsikre és nagyokra egyaránt gondoltunk – mondta Máté István, a Borsosgyőri Városrész Önkormányzat elnöke.
Sokan gyűltek össze a fesztiválsátorban a színpadi programokra
Az ízletes vacsorát a férfiak készítették el. Darázs Bálint, a csapat kapitánya kérdésünkre elmondta, négy kondér sertéspörköltet készítettek öt fővel. A jól összeszokott férfi csapat 400-500 főre főzött tegnap. Mint mondta,100 kg sertéshús, 20 kg vöröshagyma, 5-10 kg fokhagyma felhasználásával csinálták a vacsorát, ami reményeik szerint mindenki ízlését elnyerte.
A borsosgyőri falunap programját az esti órákban a Vati Fiúk Country Club, a Takácsi Musical Stúdió és a Főnix Zenekar műsora színesítette. A rendezvény falunapi bállal zárult a késő esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!