Bogyó és Babócával zárta az évet a Bartók Béla Zeneiskola


2016-06-25 14:20:07  | cikk: ha  | 


Bogyó és Babócával zárta az évet a Bartók Béla Zeneiskola főképe

Eredményekben és programokban gazdag évet zárt az idén 80 éves Bartók Béla Zeneiskola. A növendékek minden megyei, regionális és országos versenyről jó eredményekkel tértek haza, tanáraikkal együtt sokat dolgoztak a sikerekért. Az intézmény pedagógusainak minősítései is jól sikerültek. A diákok létszáma ebben a tanévben megdöntötte az elmúlt esztendők rekordját, 313 zeneiskolása volt a Bartóknak. Hetyei József igazgató elmondta, hogy ez a maximum létszám; ennél több tanulót nem tudnak fogadni, jelenleg 16 főállású pedagógus dolgozik az iskolában.

A Bartók Béla Zeneiskola idén ünnepli alapításának 80. évfordulóját. A jubileumot színvonalas programsorozattal teszik méltóvá az intézmény mottójához, hisz valóban sok évtizede az igényes zene otthona ez a tanintézet. A nyitórendezvény vendége Serei Zsolt zeneszerző, karmester volt, aztán a tanárok adtak több órás, színvonalas koncertet. A rendezvénysorozat októberben folytatódik, mondta az igazgató.

Jelmezek, zene, ének, kedves történet - megelevendett Bogyó és Babóca világa

De nemcsak a jubileum kapcsán szerveztek programokat az intézményben: az iskola növendékei közösen koncertezhettek Szentpéteri Csillával, részt vehettek Bálint János fuvolaművész kurzusán és számos győri és budapesti tehetséges fiatal koncertjét hallhatták a pápaiak. A legnagyobb érdeklődés természetesen a zeneiskolás diákok év végi hangversenyeit kísérte, ahol a büszke szülők és ismerősök is meghallgathatták a növendékek játékát.

A tanévet hagyományosan táborral zárja az iskola, s az is a tradíciók közé tartozik, hogy az öt napos foglalkozássorozat alatt egy kis előadást is összeállítanak a résztvevők. Ezúttal Bogyó és Babóca egyik történetét dolgozták fel, hisz a táborozók legnagyobb részt alsó tagozatos gyerekek voltak, életkoruk figyelembevételével döntöttek a mese mellett. 32 bartókos növendék táborozott; egyik nap kirándultak, a Bakonyban túráztak a résztvevők, a többi nap pedig a zenéről szólt. Hangszeres muzsika, éneklés, szabad foglalkozások, játék - erről szólt az öt nap, s ennek koronája volt a pénteki előadás, amikor az összes táborozó közös munkájának köszönhetően megelevenedett A tücsök hegedűje című történet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!