Csúfos vereség Diósgyőrben


2010-04-10 20:25:27  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Csúfos vereség Diósgyőrben főképe
A Lombard Pápa a Soproni Liga 22. fordulójában sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésén ezúttal a bajnokság sereghajtójához látogatott. A Diósgyőr mindössze 13 ponttal az utolsó helyen szerénykedett, ráadásul hét közben edzőváltásra került sor, Tornyi Barnabás helyett Tóth László ült le a kispadra, aki a Malinauskas, Bognár, Supic, Gal, Takács, Lippai, Jeknic, Vukadinovic Huszák, Balajti, Brnovic összeállításban küldte pályára csapatát. A mieinknél Tóth Gábor múlt héten begyűjtötte 5. sárga lapját, így rá nem számíthatott Véber mester, a sárga-feketék a Szűcs – Venczel, Dlusztus, Farkas, Rajnay – Varga, Gyömbér, Heffler, Jovánczai - Bárányos Orosz összeállításban szándékozták rohamozni a kaput. A szándék az is maradt, mivel már a 7. percben előnyhöz jutottak a vendégek, Bognár ívelt előre egy szabadrúgást, Huszák fejjel Lippaihoz továbbított, aki 7 méterről kilőtte a bal alsót, 1-0! A 27. percben egy gyors vendégkontra végén Jovánczai talált a kapuba, de a játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Fél óra játék után Orosz Péter ütközött a hazaiak hálóőrével, a támadót hordágyon kellett levinni a pályáról, helyette Bali kapott lehetőséget. Öt minutummal később Jovánczai lépett ki a védők közül, átemelte a labdát Malinauskas fölött, ám Bognár a gólvonalról még éppen ki tudta vágni a labdát. Az első félidő lefújása előtt 10 perccel megduplázta előnyét a DVTK, Brnovic csapott le Dlusztus rövid hazaadására, a kimozduló Szűcs fölött átemelte a labdát, aztán éles szögből az üres kapuba helyezett 2-0. A második játékrészben jobbára mezőnyben folyt a játék, az első említésre méltó esemény Gyömbér 22 méteres kísérlete volt. Negyed órával a lefújás előtt a reklamáló Véber mestert Sulyok játékvezető elküldte a kispadról, így ő már a lelátóról nézte, ahogy Búrány Zoltán háromra növeli a Diósgyőr előnyét, Vukadinovics négy védőt is kicselezett, majd a védők háta mögé passzolt Búrányhoz, aki tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt, 3-0. A mai volt a DVTK első tavaszi győzelme.

További eredmények:

Újpest – ZTE 2-1

DVSC – Paks 3-1

Kecskemét – Honvéd 2-2

MTK – FTC 1-1

Győr – Haladás 1-1

Kaposvár – Vasas 1-0

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!