Elsősorban Pápai - Lovass Tibor volt a vendég


2016-06-24 20:27:23  | cikk: pi-pa  | 


Elsősorban Pápai - Lovass Tibor volt a vendég főképe
Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesülete életmű-díjával kitüntetett műsorvezető volt az "Elsősorban Pápai" - Városbarát Egylet ma délutáni összejövetelének vendége. A pápai származású televíziós szakember Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő kérdéseire válaszolva pápai emlékeiről és munkájáról beszélt a megjelenteknek.
Lovass Tibor elmondta, mielőtt megérkezett a beszélgetésre, végigjárt néhány, számára nagyon fontos helyet, köztük a Vasas pályát, ahol középiskolás koráig aktívan sportolt, az Esterházy-kastély környékét, ahol ifjúsága jelentős részét töltötte, megnézte nagyanyja házát a Bakony-ér partján, mert ez volt az a környezet, amely a természet szeretetére tanította. Véleménye szerint a város nagyon szép, nagyon tiszta és nagyon élhetőnek tűnik, de talán kevésbé romantikus, mint gyermekkorában. Fantasztikus élmények kötik a Március 15. térhez is, ahol nagymamájának testvére és barátnője vezettek egy kalapos üzletet, melynek kasszája mellől gyermekként a téren áthaladó forgalmat – autókat, motorokat, kerékpárokat és gyalogosokat - számolgatta. Emlékeit felidézve úgy fogalmazott, szinte minden nap vele van a város, hiszen bármi történik az életében, mindig előjön egy kedves pápai arc, s mivel édesanyja még a városban él, heti, kétheti rendszerességgel hazajár.

Lovass Tibor a beszélgetás előtt felidézte gyermekkori emlékeit

A gyermekkor meghatározó személyiségeiről szólva Lovass Tibor hangsúlyozta, nagyon szerencsés, hiszen már az óvodában is kiváló pedagógusokkal találkozott, majd az általános és a középiskolában is fantasztikus tanár-egyéniségek tanították. Úgy gondolja, abban, hogy az országban számos egykori pápai diák áll komoly cégek, vállalkozások, vagy politikai csoportok élén, annak az egyik titka az Erkel Klub, ahová ő maga hetedik osztályos korában került és az érettségi után is visszajárt. Ez olyan meghatározó élményeket adott számára, melyek mai napig elkísérik.
A rendezvényen az érdeklődőknek is volt lehetőségük kérdezni a vendégtől. A program kötetlen beszélgetéssel és egy piros-kék szívvel díszített torta felszelésével ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!