Különleges éjszaka vár ránk


2016-06-23 18:44:28  | cikk: ha  | 


Különleges éjszaka vár ránk főképe

Idén már öt helyszínen várják az érdeklődőket a város kiállítóhelyei a Múzeumok éjszakáján. Június 25-én a Kékfestő Múzeum, az Esterházy-kastély, a Zsinagóga, a Pápai Református Gyűjtemények és az öreghegyi kilátó is érdekes programokat kínál.

A Kékfestő Múzeum 17.30-tól számos színes programmal várja a látogatókat. A rendhagyó este nyitányaként a Kékfestő emlékeim című pályázatra érkezett személyes tárgyakból nyílik kiállítás, majd Czuczor-Gidai Zsófia mesél, versel. Mesével folytatja a Bab Színpad 18.30-kor, a Vadvacsorákat láthatja a közönség. Az est során kétszer is fellép az InFusion Trio, 8.30-kor és 10 órakor. A három fiatalember különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) ír saját, és dolgoz fel ismert dalokat. A kézművesség sem marad ki a kínálatból, ezúttal újításként saját, személyre szabott pólót készíthetnek a vendégek. A gyerekeket kincskereső játék várja, izgalmas feladatok után juthatnak el a kincsesládához. Az este során folyamatosan üzemel a kemence, langalló sül majd benne. S ha mindez nem lenne elég, a Kékfestő Múzeumban nyereményjáték is várja azokat, akik belépőt vásárolnak - ezen a rendhagyó éjszakán 50 százalékos kedvezménnyel -, hisz hét napos görögországi szállást sorsolnak ki a látogatók közt.

Az Esterházy-kastély már 14 órától 50 százalékos kedvezményt ad a kastély programjaira, így megtekinthetők a kiállítások és bárki beöltözhet egy szép emlék erejéig korhű, barokk ruhába, melyről fotó is készül. 18 órától több turnusban mézeskalácsot, barokk álarcot, bonbont készíthetnek az ügyes kezűek. A kézműves műhely foglalkozásaira korlátozott számban tudják fogadni a vendégeket, ezért ajánlott az előzetes regisztráció a kastély Facebook oldalán vagy az esterhazykastely@papa.hu email címen. 19 és 21 órakor marionett előadást láthat a közönség. 20 és 24 óra között az üveggolyó-készítés titkaiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők.

A Zsinagóga is nyitva áll ezen az estén, 18 órakor az Ewald Rézfúvós Együttes lép fel, az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség. A pápai Zsinagógában többek közt Bizet, Liszt és Gershwin zenéi csendülnek fel. Erre a koncertre 500 Ft a belépőjegy ára. Ingyenes viszont a 20 órakor kezdődő grazi és pápai fiatalok zongorahangversenye. A Zsinagóga éjfélig látogatható.

A Pápai Református Gyűjtemények két új kiállítást is rendezett a közelmúltban. Az itt található festett egyiptomi koporsó és múmia nemcsak hazánkban, de világviszonylatban is jelentős műkincs. Nem csupán a koporsóra és a múmiára vonatkozó tudnivalókkal gazdagodik a látogató, de a korról, az egyiptomi kultúráról, a hieroglifákról, a szimbólumvilágról is sokat megtudhat. A másik állandó kiállítás a metszetgyűjtemyény, ahol a kiállított alkotások közt két Dürer-mű is látható. 18-24 óráig várják a látogatókat, a Múzeumok éjszakáján féláron lehet ide is belépőt váltani.

Ingyenes viszont a Hagyományok Hegyének programja. A huszárkiállítás mellett a kilátóból gyönyörködhetnek a látogatók a város éjszakai fényeiben, jó idő esetén pedig a csillagokban is.
A kínálat gazdag, sétáljanak szombat este, lépjenek be a város múzeumaiba, tegyék feledhetetlenné az éjszakát egy jó programmal.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!