Seven Star országos bajnokság


2016-06-21 10:34:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Seven Star országos bajnokság főképe
Tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Seven Star Mantis Sportszövetség magyar bajnokságát. A martonvásári megmérettetésen a Hét Csillag Egyesület is ott volt a népes mezőnyben, tagjai formagyakorlatban és light contact küzdelemben neveztek, összesen 11 fővel. A pápai iskola jól szerepelt, hiszen három arany-, három ezüst- és hét bronzérmet szereztek, valamint az abszolút kategóriában is pápai versenyző kezét emelték a magasba. A bajnokságon a stílus nagymestere, Lee Kam Wing is tiszteletét tette, sőt az első napon az általa vezetett szemináriumon is részt vehettek az edzők. A hétvége eseményeinek összefoglalására Pintér Pétert kértük.
- Vegyes csapattal mentünk, voltak olyanok, akik most mérették meg magukat először, de a rutinos versenyzők is velünk tartottak – elevenítette fel a pápai különítmény összetételét az egyesület elnöke. Több kategóriában és súlycsoportban indultunk, és nagyon szép eredmények születtek, küzdelemben hét, formagyakorlatban hat versenyzőnk volt. -70 kilogrammban Fülöp Tamás utasított mindenkit maga mögé, a +80 kilogrammos súlycsoportban három pápai állhatott a dobogóra, harmadik Kovács Balázs, második Tóth Bálint, első pedig Müller Tamás lett, aki az abszolút kategóriában is az első helyen végzett. Ki szeretném emelni rutinos versenyzőnket, Császár Miksát, akinek súlycsoportjában nem volt induló, így feljebb kellett versenyeznie, ennek ellenére sikerült egy harmadik helyet elcsípnie. Ugyancsak elégedett vagyok Tóth Bálinttal, aki első versenye ellenére második lett, Horváth Gergő harmadik lett míg formában egy harmadik és egy negyedik hellyel lett gazdagabb, Karvas Eszter és Müller Tamás páros formában második lett, emellett egyéniben is egy-egy bronzzal gazdagodtak.
Pintér Péter elmondta, a verseny után a Golden Tigers Kung-fu Iskola 20. születésnapját ünnepelte, ennek keretében Kovács László bai shi szertartásán vehetett részt. Ennek a szertartásnak keretein belül három mester tanítvány -köztük volt Pintér Péter is- a nagymester családjába került szimbolikusan befogadásra, ami a harcművészetben egy megtisztelő kötelék. A gálán pedig a pápai iskola is bemutatót tarthatott. A nyári időszakra az egyesület három tábort tervez, az első gyerektábor június 27. és július 2. között zajlik majd, melyre a jelentkezés teljesen nyílt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!