Holnap hajnalig, Párizsi lány és Hajrá magyarok!


2016-06-20 17:38:23  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Holnap hajnalig, Párizsi lány és Hajrá magyarok! főképe
A szokásosnál is nagyobb próbatétel elé állította a szervezőket a 26. Pápai Játékfesztivál zárónapja. Szombaton érkezett a hír, hogy Demjén Ferencet baleset érte. Az egyik legnagyobb közösségi oldalon a következő, rövid közlemény volt olvasható: „Kedves Rajongók! FIGYELEM! A mai és a holnapi koncert (06.18. és 19.) ELMARAD! Demjén Ferencet baleset érte. A jobb felkarja eltörött, a vállától a csuklójáig begipszelték. Elnézéseteket kérjük! Igyekszünk pótolni az elmaradó bulikat!” A JMSZK munkatársainak alig egy nap alatt kellett gondoskodnia arról, hogy a játékfesztiválok hagyományaihoz méltó, fergeteges zárókoncertet varázsoljanak a Fő téri nagyszínpadra. A varázslat sikerült: a Neoton Família Sztárjai rendkívül rugalmasan, kissé átszervezték vasárnapi programjukat, így Végvári Ádám, Baracs János, Heatlie Dávid, Lukács Andrea és Lukács László nyolc órakor már a pápai színpadon hangoltak, kilenc óra körül pedig Csepregi Éva is megérkezett velencei fellépéséről.

Helyettesíteni valakit mindig nagy kihívás és felelősség

Csepregi Éva a koncert előtt elmondta, helyettesíteni valakit mindig nagy kihívás és felelősség. Pápán már hosszú ideje hirdették, hogy Demjén Ferenc zenél a játékfesztivál zárókoncertjén, és ahogy egy színházban, úgy a zenei világban is csalódást okozhat egy beugrás. Sokszor került már olyan helyzetbe, hogy egy vagy több kollégáját helyettesítenie kellett, de show must go on…

Az énekesnő elmondta azt is, hogy a Neoton Família hivatalosan 1977-ben alakult. Azóta azonban a zenekar tagjai közül többen – Jakab György és Juhász Mária eltávoztak közülünk, Pásztor László pedig nem szeretne már a zenekarban játszani, inkább a kiadójában tevékenykedik, így rájuk való tekintettel, megkülönböztetésül nevezték el a zenekart Neoton Família Sztárjainak. Az együttessel mindig arra törekedtek, hogy a dalok ma is úgy szóljanak a színpadról, ahogy az eredeti. Ez azonban nem mindig sikerül maradéktalanul.

Csepregi Éva a néhány évvel ezelőtti pápai koncertjük kapcsán úgy fogalmazott, nagyon sok fellépésük van, melyek közt vannak kifejezetten emlékezetes koncertek is. Visszatekintve azonban sokszor el kell gondolkodniuk azon, hogy mi is történt egy-egy helyszínen. Nagyon ritkán az is előfordul, hogy egy-egy helyszínről kellemetlen emlékekkel távoznak. A legtöbb helyen azonban nagyon jól érzik magukat, úgy tűnik, hogy ezt a produkciót mindenhol szívesen fogadják.

A koncerten felcsendültek a legismertebb Neoton slágerek

A vasárnap esti koncert elején a Neoton Família Sztárjai nevében Csepregi Éva mielőbbi gyógyulást kívánt Demjén Ferencnek, majd kezdetét vette a fergeteges buli, melyen a Fő teret zsúfolásig megtöltő több ezer ember szinte a kezdetektől együtt énekelt a zenekarral. A jó hangulatot az olykor szemerkélő eső sem rontotta el.

A koncert felénél a zenekar dobosa, Heatlie Dávid – aki Csepregi Éva fia – egyedül maradt a színpadon. Dobszólója közben magyar mezt húzott, melynek láttán a téren álló tömeg egy pillanat alatt változott őrjöngő szurkolótáborrá, s harsogta egy emberként: Hajrá magyarok!

Az idei évben a zárókoncert közben tartották a hagyományos tűzijátékot

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően a zárókoncert közben tartották a fesztivált záró tűzijátékot. Az elsötétített téren állók tapssal köszöntötték a fényes égi bemutatót, majd folytatódott a Neoton koncert. A közönség lelkesen, sokan táncolva, énekelve hallgatták a népszerű slágereket, melyek közül nem hiányozhatott a Holnap hajnalig, a Kétszázhúsz felett, a Nyár van és a Don Quijote sem. A zenekar a Kell, hogy várj című számmal búcsúzott a pápai közönségtől.
A Játékfesztivált a Triász zenekar Fő téri bulija zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!