Makett-világ kiállítás


2016-06-20 12:40:10  | cikk: Babos Petra  | 


Makett-világ kiállítás főképe
Hetedik éve hagyomány már, hogy a Játékfesztivál keretein belül a Pápai Sámán Makett Klub megszervezi a Makett-Világ kiállítást és versenyt. Harckocsik és tankok, hajók, repülőgépek, motorok és autók, valamint épületek, a Star Wars apró, tökéletes másolataiból nyílt kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti terében. A tárlaton 262 makettet tekinthettek meg a két nap során a látogatók. A kiállításra több mint százan neveztek az ország dunántúli területéről. A legfiatalabb nevező 2011-ben, míg a legidősebb 1940-ben született.
Kis István, a Sámán Makett Klub vezetője elmondta, a tárlatnak első évben az Esterházy-kastély, aztán a Pedagógus Művelődési Ház, majd a Petőfi Gimnázium, idén pedig a JMSZK színházépülete adott otthont. A két nap során nagyon sokan látogatták meg a kiállítást, főként a szombati motoros napon, amit az Erzsébet ligetben rendeztek.
-Örülünk, hogy sok család érkezett a kiállításra, tehát rengeteg gyermeket érdekel a makett világa. Sajnos, az ifjúsági korosztály nem annyira szereti a makettezést, de reméljük, a mostani kicsik, ha felnőnek is, folytatják ezt a hobbit. A szülők érdeklődnek, hogy hol lehet a pápai klubot utolérni, ha a gyermekek megakadnak, segítsünk neki, mi ennek örülünk, s szívesen segítünk – mondta Kis István, majd hozzáfűzte, a tavalyi évhez képest idén több a makett, ami azt jelenti, hogy ismét kezd népszerűvé válni.
Speitzer Áron három díjat is nyert. A kisfiú már négy éve makettezik, amit az egyik kiállítás alkalmával szeretett meg. Áron leginkább hajókat szeret építeni, de repülőt és harci járművet is szokott. Elmesélte, a testvére is makettezik, amit mindketten szeretnek, így jövőre is neveznek a versenyre.
Speitzer Áron nagyon büszke volt a díjaira
A közönségdíjban Kecskés Zoltán részesült, aki a Szigetközi Makett Klub tagja. Mint mondta, egy kamionnal nyert, aminek különlegessége, hogy ecsettel festette. A pápai kiállításra kilenc makettet hozott, repülőket, motort, kamiont és egy amerikai gumikerekes harci járművet. Kérdésünkre elmondta, egészen fiatal kora óta érdeklődik ezen hobbi iránt. Első makettje egy Boeing gép volt, amit örömmel ragasztott és festett le, s matricázott fel. Később vadászrepülőket készített, de minden érdekli, ami műanyag és ragasztható. A fiatalember sokat jár kiállításokra, főleg a Dunántúlon.
A Pápai Sámán Makett Klub a JMSZK kisközösségeként működik, összejöveteleikre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!