Célba ért az adomány


2016-06-20 00:33:23  | cikk: pt  | 


Célba ért az adomány főképe
Átadták a Petőfi mozi jótékonysági vetítései alkalmával összegyűlt 95 ezer forintos adományt az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány számára.
A Petőfi moziban gyermeknap alkalmából szerveztek jótékonysági vetítéseket, melyekre jelképes összegért válthattak jegyet az érdeklődők, akik emellett a Csillagok háborúja szereplőinek öltözött 501-es légió tagjaival is találkozhattak. A nemes célt szolgáló kezdeményezésen 95 ezer forint gyűlt össze, melyet az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány támogatására fordítottak. Az adomány átadására készített emléktáblát Kanozsainé Pék Mária, az alapítvány kuratóriumi elnöke vette át Micsik Zoltán mozivezetőtől.
– Az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány nyolc évvel ezelőtt alakult, és a fő célja, hogy a Pápa közigazgatási területén élő olyan, 18 év alatti gyermekeknek gyűjtsön, akik egészségi állapotuknál fogva támogatásra szorulnak, vagy gyógyszeres kezelésre, műtétre, gyógyászati segédeszközre van szükségük. Ezekre az eszközökre, eljárásokra ugyanis csak részben, vagy egyáltalán nem nyújt támogatást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az érintett családoknak. Az alapítvány tehát ezt a jó célt hivatott szolgálni – mutatott rá Kanozsainé Pék Mária. Mint mondta, az évek során támogattak már például szívműtéten átesett kisgyermeket, de előfordult, hogy kerekesszék vásárlásához járultak hozzá. Az alapítvány kuratóriumi elnöke hozzáfűzte, alapítványuk nagyon hálás a sikeres jótékonysági akcióért, és az összeget természetesen jó célra fogják fordítani.
– Minden szempontból pozitívnak ítélem meg a jótékonysági programot. Tavaly is volt már ilyen rendezvényünk, idén pedig annyival bővült ez a program, hogy egyéb játékokat is kitaláltunk a vetítés mellé: a résztvevők fotózkodhattak, vívhattak és célba is lőhettek az 501-es légió tagjaival – jegyezte meg Micsik Zoltán. Kitért arra is, hogy sokan megkérdezték, miért volt jelképes árú a mozijegy a jótékonysági vetítésekre. – Ennek az állt a hátterében, hogy szerettük volna, ha minél több ember értesül a kezdeményezésről, hiszen bárki, aki egyéb összeggel szerette volna támogatni az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt, az megtehette minket kihagyva is. 95 ezer forint gyűlt össze a mozijegyek bevételéből és az egyéb adományokból. Ez számomra azt mutatja, hogy sok kicsi sokra megy. Bárki, aki úgy gondolja, neki nincs sok, csak egy nagyon kevés, amit oda tudna adni másoknak, azt arra biztatom, tegye meg. Ha ugyanis mindenki csak egy kicsit ad, akkor abból is nagyon szép összeg kerekedhet ki – fogalmazott a fiatal mozis.
Micsik Zoltán hozzátette, minden vetítéssel adódnak bizonyos költségek, azonban amikor elhangzott a varázsszó, a jótékonyság, akkor a nyomdai felelőstől a grafikuson keresztül a filmforgalmazóig bezárólag sokan hozzájárultak a kezdeményezéshez, ami egy nagyon szép összefogás mintapéldája. A mozivezető hangsúlyozta, jövőre szintén lesz majd jótékonysági vetítés egyéb programokkal összekötve.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!