Angol edzőtől tanulhattak


2016-06-19 19:21:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Angol edzőtől tanulhattak főképe
A Gooal Academy és a Pápai Egyesített Labdarúgó Club együttműködésével jött létre a városunkban első alkalommal megrendezett nemzetközi labdarúgó tábor, mely az angol West Ham United akadémia edzőjének vezetésével négy napon keresztül valósult meg. A nyár első labdarúgó táborának programjában napi két edzés, közös étkezés, szabadidős programok, játékos foglalkozások és Várkertfürdő látogatás szerepelt, sőt az edzésnapok végén az edzők közösen értékelték a gyerekek teljesítményét, akik induláskor teljes felszerelést - sportszárat, nadrágot és pólót - is kaptak. Összesen 25-en vettek részt a nemzetközi táborban, hiszen a magyarok mellett, norvégok, hollandok és svédek is éltek a kínálkozó lehetőséggel. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Kantár Szilárd, a tábor vezetője köszöntötte a gyerekeket, majd Derek Robinson, a tábor meghívott edzője foglalta össze röviden a négy nap menetrendjét. A gyerekek a tréningeken többek között választ kaphattak arra, mi a titka annak, hogy minden focista az angol akadémiákon akar továbbfejlődni, milyen más képzésben részesülnek az ottani játékosok, mint itthon, hogyan kell nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is felkészülni egy mérkőzésre és hogyan lehet ezt a lehető leghatékonyabban elsajátítani.
- Nagy megtiszteltetés volt ebben a foglalkozásban részt venni, szívesen jöttem Magyarországra - ezt már Derek Robinson, a tábor meghívott edzője mondta, aki eddigi 25 éves pályája során megfordult többek között a West Ham Unitednél, az Ipswich Town-nál és a Sheffield Unitednél is. Pápán először tölthettem el néhány napot, a körülmények, a stadion és a város is nagyon tetszik, az emberek nagyon kedvesek. A gyerekek hozzáállása még engem is meglepett, nagyon jól lehetett dolgozni velük, több, kimondottan ügyes sráccal találkoztam, akiknek fiatal kora ellenére komoly technikai tudásuk van. Ha továbbra is ilyen komolyan veszik ezt a sportágat, szép jövő állhat előttük.
Kantár Szilárdtól búcsúzóul megtudtuk, a tervek szerint a tábort jövőre is megtartják a Perutz Stadionban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!