Oklevél és ajándék a tarczys diákoknak


2016-06-16 13:10:48  | cikk:  | 


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a diákok iskolai és iskolán kívüli biztonságát egész tanévben és a szünidőben is nagyon fontosnak tartja.
Ennek érdekében született meg a „Mondj IGEN-t a biztonságra!” program, melynek újszerűsége és lényege, hogy az iskolában egy „prevenciós falon” olyan hasznos tanácsokat találnak a diákok, melyeket a diáktársaik, szüleik, nagyszüleik, tanáraik és a rendőrök a mindennapi élet tapasztalataiból merítve helyeztek ki a tanév folyamán. Erre a falra felkerülhettek olyan fotók, „selfi”-k is, melyeket a gyerekek szülők, nagyszülők bevonásával készítettek, megörökítve azt, hogy a tanácsok megfogadásával hogyan növelték a biztonságukat, illetve, amelyekkel maguk is tanácsot adtak társaik számára.
A programhoz a megye általános iskolái csatlakozhattak. A jelentkezők létrehoztak egy „prevenciós falat”, egy táblát, melyen elhelyezték a biztonsággal kapcsolatos tanácsokat és fényképeken rögzítették a megvalósítást, amelyet aztán beküldhették a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályára, ahol azokat a szakemberek értékelték.
A legaktívabbnak a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola bizonyult, az eredményt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Oklevéllel jutalmazta, amelyet 2016. június 10-én adtak át.

Képek: