Változások a megyei bajnokságokban


2016-06-15 14:54:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Változások a megyei bajnokságokban főképe
A megyei első és alacsonyabb osztályú pontvadászatok lebonyolítása és a bajnokságok létszáma is változik a következő idényben. A 2016/2017-es bajnoki és kupaküzdelmekre július 1­ig lehet leadni a nevezéseket. A megye I­ben a tavalyi 18 helyett ismét 16 csapat szerepel, itt kötelező lesz az U19­es és U16­os utánpótlás együttesek indítása, az MLSZ által kiírt versenyrendszerben szerepeltetett csapatokat elfogadják, azonban ide a nevezési határidő június 20. Ami az alsóbb osztályokat illeti, megszűnik a megyei negyedik vonal, a legalacsonyabb osztály a megye III lesz, ahol területi elvek alapján öt csoportot alakítanak ki.
Ősztől két kupasorozat is indul, a megyei kupába mindenkinek kötelező lesz nevezni, az országos (egy éves) sorozat a megye I­eseknek kötelező, más csapatok indulása opcionális. Az MLSZ július 16­ig közli a megyéből a főtáblára jutó csapatok számát. Az első forduló várhatóan az augusztus 6­7­ei hétvégén lesz. A szövetség által kiírt Magyar Kupában induló csapatok a megyei kupában kiemeltek lesznek, ami azt jelenti, hogy tavasszal csatlakoznak a mezőnyhöz.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pápai Perutz FC ismét a megyei első osztályban veszi fel a küzdelmeket, a felkészülés július 4-én, hétfőn indul, információink szerint több változás is lesz a játékoskeretben, melyről egy későbbi időpontban ígértek tájékoztatást.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!