Három torna, három érem


2016-06-15 11:29:56  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Három torna, három érem főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club legkisebb korosztályai az elmúlt időszakban Balatonarácson három Füred-kupán is pályára léptek. Horváth Tamás U7-es és U8-as csapata, majd Egyed Ákos U11-es együttese is igyekezett minél előkelőbb helyet elcsípni. A legkisebbeknél nyolc csapat szerepelt, az első pápai mérkőzésen a Balatonfüredi Oroszlánok ellen még akadozott a játék, sok helyzet kimaradt, a folytatásra viszont feljavultak, és Csopak II. ellen teljesen megérdemelten nyertek, a csoportmérkőzések utolsó meccsén egy budapesti csapat ellen 0-0-ra végeztek.
- Az I-IV. helyért való rájátszásban az első mérkőzésen a Csopak I. ellen meccseltünk, mi domináltunk végig és megérdemelten nyertünk 2-0-ra. Az utolsó mérkőzésen Balatonalmádi következett, ahol az ellenfél az első percekben már 2-0-ra vezetett, de le a kalappal a gyerekek előtt, mert nagy akaraterőt mutatva megfordították a mérkőzést. Hozzá kell tenni, hogy itt volt játékunk a leggyengébb a torna során, végül ezüstéremmel gazdagodtunk. A versenyen mutatottakkal elégedett vagyok, mert amit edzésen gyakorlunk, azt teljesen visszakaptam. Öröm volt látni a sokat gyakorolt 1-1 elleni játékot, és hogy labdavesztésnél próbálták egyből visszaszerezni a labdát – mondta el Horváth Tamás.
Ezután az U11-eseken volt a sor, a négycsapatos bajnokságon az első körben elsőként Balatonalmádi volt az ellenfél, a mieink megint kicsit álmosan kezdtek, így a mérkőzés első felében gólt kaptak, s bár feljavult a játékuk, kiegyenlíteni nem sikerült. A második összecsapáson Várpalota ellen sikerült javítani, míg a harmadik meccsen nagy csatában döntetlenre végeztek Balatonfüreddel. A második körben szintén két siker után a döntő találkozón végig vezettek, sajnos az utolsó pillanatban gólt kaptak, így lecsúsztak a dobogó második helyére.
- Dicséret illeti a torna szervezőit. Jó hangulat és nagyszerű mérkőzések jellemezték a rendezvényt. Csapatom teljesítményével elégedett vagyok, mindenki jó teljesítményt nyújtott. A párharcokat sorra megnyertük, nagyszerű tudatos támadásokat vezettünk. Hiányérzetem a helyzetkihasználásban volt. Gratulálok a csapatom minden tagjának! A különdíjak egyike is hozzánk került: a torna legjobb játékosának Szabó Balázst választották – tudtuk meg Egyed Ákos edzőtől.
A sort az U8-asok zárták, Horváth Tamás tanítványai öt ellenféllel találkoztak. A pápaiaknak jól indult a torna, hiszen Ajkát sikerült legyőzniük, majd két balatonfüredi együttes következett, az „A” csapatuk ellen egy nagyon izgalmas meccsen rengeteg helyzetet kimaradt, míg az ellenfél egy helyzetét értékesítve megnyerte a mérkőzést, de a döntetlen igazságosabb lett volna. A „B” csapatuk ellen ugyanez volt a forgatókönyv, a sok helyzetből csak egyet sikerült értékesíteni, az ellenfél pedig a kevés lehetőségéből döntetlenre tudta hozni a mérkőzést. A végül tornagyőztes Sümeg elleni találkozón sajnos az ellenfél kihasználta, hogy védekezésben nem volt meg bennük a kellő agresszivitás és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A csorbát az Ajka „A” ellen sikerült kijavítani, mellyel harmadikak lettek.
- A tornát összegezve elmondható, hogy az összes mérkőzésen sok helyzetet dolgozzunk ki, csak ezek nagy része sajnos ki is marad. A gyerekek bátran felvállalják az 1-1 elleni játékot és a cseleket is. Amiben fejlődni kell, hogy védekezésben a négy játékos jobban működjön együtt. Örömteli hír, hogy tőlünk választották a torna legjobb játékosát Hernádi Benjámin személyében. Gratulálok minden játékosnak a tornán mutatott játékáért – összegzett a pápai edző.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!